Nieuw aderlating voor Kwiek: Elisa Marsman vertrekt naar Venlo

Kwiek-speelster Elisa Marsman speelt komend seizoen in het tenue van landskampioen Groot Venlo.

“Ik kijk er heel erg naar uit om met deze meiden te gaan spelen”, laat Marsman weten. De 19-jarige Raaltese speelt al vanaf haar vijfde bij Kwiek en was de afgelopen twee seizoenen een belangrijke waarde in de Raalter hoofdmacht. Ook maakt ze deel uit van de trainingsgroep van Oranje U20, dat van 19 juni tot 1 juli op het WK in Skopje, Noord-Macedonië speelt.

Marsman: “Als kind van de club ben ik begonnen bij Kwiek. In de jeugd ben ik vaak kampioen geweest. De toernooien Aalsmeer en het Jan de Haan toernooi vond ik in de jeugd altijd het leukst. Vooral als we gewonnen hadden :-). Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij Kwiek en heb heel veel geleerd. Het is fantastisch om voor veel publiek te spelen in mijn eigen omgeving. Ook de uitwedstrijden waren altijd leuk. Een leuk sfeertje in de bus met lekkere soep van Mariet Pot. Nu is het tijd voor een nieuwe stap. Ik wil iedereen bedanken die mij bij Kwiek geholpen heeft. En ooit kom ik vast nog weer terug.”

Met open armen ontvangen

Marsman studeert Sport en Bewegen in Zwolle, maar zal het slotjaar van haar opleiding in Eindhoven gaan volgen, zodat dat makkelijker te combineren is met het handballen bij Groot Venlo. “Als club kijken we uit naar haar komst”, zegt Groot Venlo. “Ze is een mooie versterking voor het team waar een aantal ‘oude rotten’ plaats maakt voor jonge talenten zoals Elisa. Wetende dat het nest verlaten vast niet makkelijk is, zullen wij haar met open armen opnemen in onze handbalfamilie en hopen met haar er bij komend jaar wederom om de prijzen te mogen spelen.”

Flinke aderlating

Kwiek is trots op de stap die Marsman maakt, maar weet ook dat haar vertrek na het al eerder aangekondigde vertrek van acht speelsters opnieuw een flinke aderlating betekent. “Natuurlijk is dit jammer voor onze club, maar we wisten al langer dat dit een keer zou gaan spelen en hadden er al op geanticipeerd,”, zegt voorzitter Michel Rabelink. “We hebben direct aangegeven hier medewerking aan te verlenen en ook met Venlo waren we er snel uit. Met Venlo hebben we goede contacten en het is een club die goed vergelijkbaar is met Kwiek. Het grote verschil is dat zij een aantal stappen verder zijn dan wij. Ze spelen volgend jaar in de Europacup en hebben de beschikking over eigen huisvesting voor speelsters. Iets wat wij nog niet hebben. We gaan Elisa missen, maar wensen haar ontzettend veel plezier en succes.”

Achter de schermen is Kwiek druk bezig om alle opengevallen gaten op te vullen. Rabelink: “We zijn zelf al rond met een paar nieuwe speelsters. Daarnaast schuiven we enkele speelsters door vanuit onze jeugdopleiding. Het wordt sowieso bij veel clubs in de eredivisie een grote metamorfose.”

Deel dit bericht
Previous Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina