Jessica Hilbrands keert terug naar Raalte, Kwiek presenteert nog twee Drentse aanwinsten

Na de grote uitloop bij Kwiek heeft de Raalter eredivisionist nu ook positief nieuws te melden. De club, volgend seizoen onder leiding van Peter Portengen, heeft drie nieuwe speelsters aan zich weten te binden.

Jessica Hilbrands is een goede bekende binnen de club. Vorig seizoen verruilde zij na vijf seizoenen Kwiek voor E&O in Emmen, om dichter bij haar woonplaats te kunnen spelen. Nu keert de 23-jarige opbouwster weer terug. “Na het afronden van mijn studie kan ik mij volledig focussen op het handbal”, vertelt ze. “Ik wil mij graag verder ontwikkelen en ga dan ook graag de uitdaging aan bij Kwiek. Onder Peter Portengen hoop ik aankomend seizoen veel te leren.”

Ook Alysa Korterink maakt de overstap van E&O – dat na één jaar op het hoogste niveau afgelopen seizoen degradeerde naar de eerste divisie – naar Raalte. Korterink is 21 jaar en komt uit Oosterhesselen. In de jeugd handbalde ze bij HVZ-Vivendi, de afgelopen zes jaar speelde ze in Emmen. Nu kiest ze voor het rood-zwart van Kwiek. “Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging en kijk ernaar uit om met deze meiden te gaan samenspelen”, laat ze weten.

De derde en laatste aanwinst is de achttienjarige Isabeau Kremer uit Emmen. Zij speelde jarenlang voor E&O en maakte vorig jaar samen met haar drie jaar oudere zus Lisanne de overstap naar SEW. Na één seizoen verlaat ze de club uit Nibbixwoud en kiest ze voor het avontuur in Raalte. “Ik heb voor Kwiek gekozen omdat de speelstijl erg is wat ikzelf ook leuk vind”, legt ze uit. “En ik denk dat ik onder Peter ook veel stappen kan gaan maken.”

Foto: v.l.n.r.: Jessica Hilbrands, Alysa Korterink en Isabeau Kremer

Deel dit bericht
Previous Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina