Voormalig Kwiek-speelster Lynn Holtman maakt stap naar Bundesliga

De Apeldoornse Lynn Holtman speelt komend seizoen in de Duitse Bundesliga. De voormalig Kwiek-speelster heeft voor twee jaar getekend bij Neckarsulm SU, de nummer tien van afgelopen seizoen.

De pas 19-jarige Holtman begonnen met handballen bij Achilles in haar woonplaats Apeldoorn. In de C-jeugd maakte ze de overstap naar Kwiek, waar ze in seizoen 2022-2023 een vaste waarde werd in het eerste team. In januari 2023 stapte ze over naar SEW.

De middenopbouwster maakt ook deel uit van Oranje U20, dat van 19 juni tot 1 juli op het WK in Skopje, Noord-Macedonië speelt.

Holtman: “Ik kijk er erg naar uit om vanaf volgend seizoen voor Neckarsulm te spelen. Het team en de samenwerking met de technische staf gaven me een goed gevoel. Het wordt een nieuwe uitdaging in mijn carrière, maar bovenal is het een geweldige ervaring.”

Met de komst van Holtman heeft Neckarsulm-coach Thomas Zeitz zijn selectie rond: “Met Lynn hebben we de zestiende plaats in het team kunnen invullen. We zijn erg blij dat we deze zeer getalenteerde speelster van Nederland U20 hebben kunnen contracteren. Ze was in maart al bij ons in training en maakte een zeer goede indruk. Lynn heeft de kwaliteit, het talent en ook de ambitie om ons te kunnen helpen. Ze is op alle drie posities in de opbouw inzetbaar en past ook qua type heel goed in het team.”

Foto: Lynn Holtman in het shirt van Kwiek | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina