Knokkend Wesepe gaat in laatste minuut ten onder tegen HCL

Het zit Wesepe dit seizoen niet mee. Tegen ABS en Havana zat de ploeg van Richard Groote Schaarsberg begin deze maand dicht tegen de eerste punten aan, maar ging het toch mis (tweemaal 20-22). Dinsdagavond leek het tegen HCL eindelijk wel te gaan gebeuren. Maar weer stond Wesepe na zestig minuten handballen met lege handen.

Wesepe startte het inhaalduel tegen HCL voortvarend. Binnen tien minuten stond er een 6-0 voorsprong op de borden in de Olster sporthal de Hooiberg. Tegenstander HCL, de nummer vijf van de eerste klasse, kwam daarna beter in de wedstrijd, maar Wesepe wist met een voorsprong van 14-12 de rust te bereiken.

Zoals vaker dit seizoen gaf Wesepe aan het begin van de tweede helft niet thuis. De voorsprong verdween binnen no-time, maar waar in andere wedstrijden dan meestal de wedstrijd al gespeeld was, knokte Wesepe zich nu terug. Met een sterke dekking en veel variatie in de aanval toonde Wesepe zich van zijn beste kant. De eerste punten van het seizoen leken binnen bereik. Maar het was de ploeg wederom niet gegund. In de laatste minuut schoot een HCL-opbouwster van afstand op het Weseper doel. De bal werd geblokt, maar door de richtingverandering stond de keepster van Wesepe op het verkeerde been: 26-27. In de laatste aanval lukte het de thuisploeg niet zelf nog een keer te scoren.

Wesepe blijft door de nieuwe nederlaag op nul punten staan in de eerste klasse. In de laatste zeven wedstrijden moeten minimaal acht punten gehaald worden om op eigen kracht klassenbehoud te realiseren.

Wijhe’92 3 verslaat LHC 2

Een klasse lager haalden ook Wijhe’92 3 en LHC 2 tegen elkaar in. Wijhe wist met 26-20 de punten in eigen huis te houden en staat daarmee steviger op de zesde plek in de tweede klasse. LHC blijft zevende.

Deze week worden nog vier inhaalwedstrijden gespeeld.

Dinsdag 22 maart 2022
Wijhe’92 3 – LHC 2: 26-20
Wesepe – HCL: 26-27

Donderdag 24 maart 2022
20.00 uur: Zwolle 2 – ESCA-Handbal
20.30 uur: Haarle – Wijhe’92 2
20.30 uur: PSV – Kwiek 2

Vrijdag 25 maart 2022
19.45 uur: Nieuw Heeten – HVZ-Vivendi

Foto: Doelpoging van Wesepe-speelster Marleen Spikker in een eerder seizoen tegen DFS Arnhem

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina