Holleboom: ‘Tijd voor een nieuwe uitdaging’

“Je moet niet één met de club worden,” vindt John Holleboom. De 55-jarige trainer houdt het na dit seizoen voor gezien bij Schalkhaar. De Wijhenaar, eerder ook trainer bij LHC 3 en bij dames 2 en de A-jeugd van Lettele, heeft er dan twee jaar opzitten bij de tweedeklasser. “Het is tijd voor wat anders. Ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging.”

Holleboom startte eind september met Schalkhaar voor het eerst weer in de wedstrijdsport, nadat de club zo’n vijf seizoenen in de breedtesport was uitgekomen. “Je treft hier toch wat andere tegenstanders dan in de derde klasse,” weet Holleboom. “Vooral Klarenbeek en Overwetering 2 zijn goede, snelle ploegen. Daar kunnen we goed tegen spelen – van Overwetering verloren we met maar een puntje verschil – maar we komen uiteindelijk toch net iets tekort.”

Achterstand

Halverwege de competitie – Schalkhaar treft de zes tegenstanders ieder drie keer – staat Holleboom met zijn ploeg op de vierde plek in de tweede klasse C. De achterstand met de nummer drie is opgelopen tot zes punten. “Dat is niet helemaal waar ik op gehoopt had,” is hij eerlijk. “Maar dat speelt absoluut niet mee in mijn beslissing om te stoppen. Ook als we helemaal bovenaan of onderaan hadden gestaan, was ik vertrokken. Dat besluit heb ik een maand geleden al genomen.”

Holleboom moest al vroeg in het seizoen twee fikse tegenslagen incasseren. Belangrijke speelsters raakten voor langere tijd geblesseerd. “Emma de Haan speelt sinds haar enkelblessure al wel weer, maar is nog niet volledig terug. Ook aanvoerster Marjolein Vloedgraven speelt al lange tijd niet vanwege haar schouder. Ze hoopte in januari weer te spelen, maar het ziet er nu naar uit dat dat februari of maart wordt. We missen haar echt in het veld. Helaas staat er nog niemand op om haar rol over te nemen.”

Holleboom, die in Salland vooral bekend is vanwege de wedstrijden die hij al zo’n 35 jaar fluit, verwacht dit seizoen nog wel wat punten te pakken met Schalkhaar. “5 januari spelen we eerst tegen ESCA 2 en daarna krijgen we Overwetering. Als we op snelheid spelen en onze kop erbij houden, kunnen we die wedstrijden winnen.”

Foto: John Holleboom (rechts) tekende in april 2017 het contract bij de handbalsters van Schalkhaar, bron: svschalkhaar.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina