Schalkhaar zit niet bij de pakken neer na dubbele tegenslag

“Het gaat eigenlijk best heel goed,” roept Selinde Zoetbrood enthousiast. De middenopbouwster heeft met Schalkhaar de eerste drie wedstrijden achter de rug in de tweede klasse. Vorig jaar speelde de blauw-zwarte club nog in de breedtesport. “Dit is veel leuker. We hebben geen moment spijt gehad van deze keuze. We willen graag snel handbal spelen en daar krijgen we nu de ruimte voor. Vorig jaar troffen we vaak trage tegenstanders, tegen wie we niet lekker konden spelen.”

De eerste wedstrijd, uit bij Klarenbeek, betekende een valse start. Schalkhaar verloor met 22-13. “De zenuwen speelden mee. Het was toch de eerste wedstrijd. Maar Klarenbeek is ook een goede ploeg, met een aantal sterke speelsters. Wel denk ik dat we nu, nu we wat verder in het seizoen zijn, veel beter tegen ze zouden spelen.” Dat er verloren werd, was niet het ergste. “We verloren ook Emma de Haan met een enkelblessure. Inmiddels loopt ze weer zonder krukken, maar meedoen kan ze nog niet.” Het was voor Schalkhaar de tweede zware blessure in korte tijd. In de voorbereiding viel aanvoerster Marjolein Vloedgraven al uit. “Zij heeft problemen met haar schouder en ligt er vier maanden uit. Zij scoort altijd veel, dus die doelpunten missen we natuurlijk wel.”

Spannend

Maar Schalkhaar ging niet bij de pakken neerzitten. Speelsters van dames 2 werden opgeroepen te helpen en deden dat meer dan prima. De eerstvolgende wedstrijd werd gewonnen. “Onze eerste thuiswedstrijd tegen Pacelli 2 was heel erg spannend. Pas in het laatste kwartier kwamen we op voorsprong. Gelukkig konden we dat vasthouden tot het einde en wonnen we met 15-13.” De interim-aanvoerster droeg haar steentje daaraan bij. “Ik was blij dat ik op dat moment niet op de bank zat, dat maakt me altijd heel onrustig.”

Ook gisteren tegen Achilles 2 ging Schalkhaar er met de winst vandoor. Een tactische zet van trainer John Holleboom, hij zette de 5-1-dekking om naar een 6-0, pakte fantastisch uit. “Bij Achilles waren twee individueel sterke speelsters. Zij maakten het ons lastig. Maar toen wij onze verdediging anders hadden staan, kwamen ze er nauwelijks meer aan te pas. Van afstand schoot Achilles bijna niet, dus deze defensieve dekking kon heel goed.” Na een nipte voorsprong bij rust (7-6), vloog Schalkhaar de tweede helft over de Apeldoornsen heen. “Zij hadden een verre 5-1-dekking, waardoor er veel ruimte op de cirkel lag. Ook onze linker- en rechteropbouwers startten goed in en de hoeken kregen veel kansen. Op het midden kwam ik niet aan scoren, maar ik kon anderen wel fijn aanspelen.”

De komende twee weekeinden speelt Schalkhaar niet. “We spelen in een kleine poule van zeven ploegen en komen alle tegenstanders drie keer tegen. Sommige ploegen hebben nu nog maar een keer gespeeld, wij al drie keer. Hoe we ervoor staan is daardoor nu nog lastig in te schatten. Maar we spelen mooie wedstrijden en hebben het hartstikke leuk. Dat is het belangrijkste.”

Foto: het team van Schalkhaar, bron: Facebook Handbal Schalkhaar

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina