HHZD pakt tegen ABS eerste punt van het seizoen

De handbalsters van HHZD pakten zondag in Bathmen het eerste punt van de competitie. Tegen ABS werd het na een gelijk opgaande strijd 27-27. Voor ABS was het al de tweede remise in dit prille seizoen in de eerste klasse.

HHZD-trainer Freddy Wolterink kon zich prima vinden in de puntendeling, liet hij aan Salland Sport weten. “Het had ook maar zo twee punten of nul punten kunnen zijn. Het ging de hele tijd gelijk op, dus dit is een terechte uitslag. Ik ben tevreden met een punt.” Het spel van zijn ploeg was aanzienlijk beter dan vorige week tegen Angeren (18-25 verlies), vond Wolterink. “Die wedstrijd moeten we zo gauw mogelijk vergeten. Toen hebben we heel slecht gespeeld, maar daar hadden we een reden voor: het halve team was ziek. Vier of vijf waren er snipverkouden en hadden na één break-out de knollen al op. Ook had een speelster haar pink uit de kom. Tegen ABS kwamen we veel beter voor de dag.”

Wolterink wil meer snelheid in het spel van HHZD krijgen. “De omschakeling moet sneller. Zondag zag ik al wat meer break-outs, dus het gaat de goede kant op. Dat geldt ook voor de dekking, die mag wat stabieler, maar ook daarin maken we kleine stapjes. De meiden zijn feller op de bal en verdedigen meer naar voren.”

Lees ook: Wolterink werkt aan nieuwe speelwijze bij HHZD: ‘Tegen Dalfsen zag ik al vooruitgang’

Fysieke tegenstand

Over twee weken speelt HHZD tegen Huissen, dat tot nu toe één overwinning boekte. Wolterink ziet kansen tegen de Gelderse ploeg. “We spelen  thuis, dat is altijd een voordeel. Je ziet dat de meiden het dan beter doen. Het thuispubliek dat achter ze staat, geeft ze iets extra’s. Huissen is een lastige tegenstander, omdat ze fysiek spelen. Maar daar staat ABS ook bekend om en daar hebben we goed tegen gespeeld. Dus er liggen zeker kansen voor ons.”

Door het gelijkspel is HHZD een klein beetje opgekrabbeld in de eerste klasse. De ploeg staat op de tiende plek en houdt het nog puntloze Haarle en Wesepe onder zich. Wolterink: “Vandaag hebben we een goed punt gepakt. Vorige week was een slechte wedstrijd, waar we niet te veel waarde aan moeten hechten. Die week ervoor tegen CVO verloren we net in de laatste minuut, maar ook die wedstrijd kon beide kanten op. Natuurlijk win ik het liefst alle wedstrijden, maar tot nu toe mag ik niet klagen.”

Lees ook: wedstrijdverslag ABS – HHZD

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina