Hard tegen hard, maar Nieuw Heeten trekt aan kortste eind

Het was een bikkelharde strijd die Nieuw Heeten woensdagavond niet in eigen voordeel wist te beslissen. De op verzoek van Nieuw Heeten verplaatste wedstrijd tegen SVBO werd met 25-16 verloren.

“Thuis was het een harde wedstrijd, maar toen wisten we de punten in Nieuw Heeten te houden”, schrijft Nieuw Heeten in het wedstrijdverslag. “Nu uit wisten we dat het weer een harde wedstrijd ging worden, mét hars. Dit keer hadden we ons wel wat beter voorbereid op de hars, waardoor we hier minder moeite mee hadden.”

Desondanks ging er aanvankelijk veel mis aan de kant van Nieuw Heeten. SVBO profiteerde door met snelle breaks een voorsprong op de borden te zetten. Bij rust was het verschil al aanzienlijk: 15-8. “We bespraken dat we ons niet op de kop moesten laten zitten en moesten blijven vechten. Zo gezegd, zo gedaan. We kwamen strijdlustig uit de kleedkamer.”

Nieuw Heeten ging het gevecht met SVBO niet uit de weg, maar kon hier geen voordeel uit halen. De voorsprong bleef voor de Drentse thuisploeg en eindigde in een 25-16-eindstand. “Rugby was er niks bij en onze scheidsrechter zag het verschil tussen handbal en rugby ook niet meer. Dat leidde tot echt hard tegen hard. We zijn blij dat iedereen heel is gebleven.”

SVBO is Nieuw Heeten door deze overwinning tot op één punt genaderd. Nieuw Heeten staat zevende en mag komende zondag opnieuw koers zetten richting Drenthe. Dan staat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Actief Klazienaveen op het programma.

Foto: archiefbeeld van Nieuw Heeten-speelster Birthe Kemper | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina