Heeten en ABS laten dure punten liggen in strijd om koppositie

De handbalsters van Heeten liepen gisteren tegen een onverwachte nederlaag aan tegen laagvlieger VAKO. In het Drentse Vries moest de Sallandse ploeg een 23-20-nederlaag incasseren en is daarmee de koppositie in de hoofdklasse A kwijt.

Thuis had Heeten nog eenvoudig van VAKO gewonnen met 33-24, maar dit keer ging het een stuk lastiger. Dat had deels te maken met het missen van eigen kansen, maar ook het spel van de tegenstander en de beslissingen van de scheidsrechter werkten niet mee, vond trainster Linda IJsseldijk. “Het leek af en toe wel een rugbywedstrijd”, vond de coach uit Lemelerveld. “Ik ben blij dat we heelhuids van het veld gekomen zijn. Daarbij waren er ook vreemde beslissingen van de scheidsrechter. Zo floot hij niet voor tijdspel van VAKO, maar liet hij de tijd even stop zetten. Dan konden wij ook even op adem komen, was zijn uitleg.”

Concurrent Unitas won zijn wedstrijd tegen Nieuw Heeten wel (22-24), waardoor die Drentse ploeg de nieuwe nummer een is. Het verschil met Heeten is twee punten.

VAKO – Heeten 23-20. Doelpunten Heeten: Emma Schoorlemmer 7, Lisa Maatman 5, Kelly Wichers Schreur 3, Kayra Rodijk 2, Amèl Blom, Linet Slinkman, Maren Voorhorst.

Kwiek 3 gaat over ABS heen

Ook ABS moest dit weekend de eerste plek weer uit handen geven. Zelfs speelden de Bathmensen met 21-21 gelijk tegen Artemis’15, terwijl Kwiek 3 wel de volle twee punten pakte tegen HCL (21-15). Daardoor zijn de Raaltenaren met een puntje meer de nieuwe koploper in de eerste klasse.

Het scheelde weinig of ABS had helemaal geen punt aan het treffen met de nummer drie van de ranglijst overgehouden. Maud in ‘t Hof scoorde vanaf de cirkel, op aangeven van routinier Romy van Zijl, in de slotseconden van het spannende duel de 21-21. “In dat opzicht hebben we een puntje gewonnen”, zei ABS-speelster Kim Meijerhof. “We liepen de hele wedstrijd achter de feiten aan. Ook hadden we wat pech met ballen op de paal en de keepster van Artemis hield veel tegen. Maar de euforie van het gelijkspel sloeg al snel om, toen we beseften dat we ook een punt verloren hebben. We hebben het kampioenschap nu niet meer in eigen hand.”

ABS – Artemis’15 21-21 (10-14).

Foto: Emma Schoorlemmer van Heeten in een eerder seizoen tegen Zwolle | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina