Gemakkelijke winst voor SDOL in Sallands onderonsje met Nieuw Heeten

Zaterdagavond stond er een Sallandse derby op het programma. Nieuw Heeten ontving in eigen huis SDOL, de nummer vier van de ranglijst. De thuisploeg moest voor nu genoegen nemen met de achtste plek. Het verschil op de ranglijst was ook op het veld te zien. Het werd uiteindelijk een gemakkelijke zege voor de bezoekers uit Luttenberg: 16-27.

Beide ploegen hadden te maken met blessureleed en traden daardoor niet op volle sterkte aan. Bij SDOL – waar Esmee Nijland, die deze week een kleine start heeft gemaakt met trainen, al het hele seizoen vanaf de kant moet toe kijken – ontbraken ook Sharon Spoolder, Joy van der Vegt en keepster Lisa Hoonhorst wegens blessures. Nieuw Heeten had eveneens te maken met een aantal blessures en kon niet beschikken over drie basisspeelsters: Marlee Kattenbeld, Lian Meijerink en Merlin Pol waren niet inzetbaar. Desondanks waren beide ploegen erop gebrand om twee punten te pakken.

Veel penalty’s

De eerste vijftien minuten ging het in een goed gevulde sporthal nog gelijk op. Zo stond er een 4-7-stand op het scorebord. Bij Nieuw Heeten kwamen die doelpunten voornamelijk voort uit penalty’s (drie van de vier). Trainster Helma Meijerman van SDOL zag haar ploeg aanvallend goed beginnen, maar wist dat er in de verdediging een tandje bij moest: “In de aanval liep het goed. We scoorden een aantal mooie doelpunten. Maar verdedigend moest het iets beter. We maakten te veel overtredingen en kregen in de beginfase veel zevenmeters tegen.” SDOL zette de verdediging goed om en bleef scoren. Nieuw Heeten had het lastig en kwam moeilijk tot scoren. Met een 7-13-ruststand zochten beide teams de kleedkamer op.

Na rust zetten de bezoekers de goede lijn voort en scoorden direct vier keer achter elkaar:
8-18. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Meijerman: “Ook de twee speelsters die meededen vanuit dames 2 konden veel minuten maken. Dat deden ze uitstekend.” De overwinning kwam dan ook geen moment meer in gevaar voor de formatie van Meijerman, wat resulteerde in een ruime zege: 16-27.

Heerlijke overwinning

Door de overwinning staan de Luttenbergers stevig op plek vier. “Een heerlijke overwinning en voor ons een wedstrijd waarin het erg goed ging. We gaan er dan ook alles aan doen om op die vierde plaats te blijven. De doelstelling was een plek in de middenmoot of iets daarboven. Het was niet altijd makkelijk dit seizoen. We hebben met veel blessureleed te maken gehad. Maar dat hebben we goed opgevangen. Het is mooi om te zien dat op die momenten andere speelsters opstaan”, aldus Meijerman.

Gebikkeld

Teambegeleidster Francis Kruiswijk van Nieuw Heeten zag dat haar ploeg het lastig had zaterdagavond. “We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden. De uitwedstrijd verloren we dik. SDOL wil graag op snelheid spelen en dat doen ze ook goed. We hadden hier geen goed antwoord op. Daarnaast maakten we zelf te veel technische fouten, die onmiddellijk door SDOL werden afgestraft. Het zat er helaas niet in voor ons. Maar de meiden hebben ongelooflijk gebikkeld voor wat het waard is.”

Drie derby’s op rij

Voor SDOL staan er nog drie derby’s op het programma. De Luttenbergers spelen achtereenvolgens tegen LHC en Overwetering en sluiten het seizoen af tegen koploper Heeten. Meijerman: “Het is natuurlijk geweldig om die mooie derby’s te spelen, al hadden ze voor ons ook wel wat meer verspreid over het seizoen mogen zijn. Het zijn wedstrijden op zich en het brengt toch altijd een speciaal gevoel met zich mee. Iedereen kan van iedereen winnen.”

Nieuw Heeten reist volgend weekend af naar Groningen voor een wedstrijd tegen de Cirkeltijgers. Na het paasweekend ontvangen ze in eigen huis LHC en ze sluiten de competitie af in het noorden tegen VAKO.

Nieuw Heeten – SDOL 16-27 (7-13). Doelpunten Nieuw Heeten: Linsey Hazelhekke 7, Else Lamers 3, Laura Schoneveld 3, Rachel Kruiswijk, Dilana Schrijver, Iris Wuestman. Doelpunten SDOL: Roos Kortstee 6, Nicole Bons 5, Anna Alferink 4, Isa ten Broeke 4, Inge Lugtenberg 4, Dominique Hemmink 2, Nine Kruiper 2.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina