Nog geen titels in Apeldoorn en Zevenaar, Dalfsen kan kampioensaspiraties uit hoofd zetten

Het was niet het weekend van de kampioenskandidaten. In de tweede klasse en de hoofdklasse B konden zaterdagavond de titels opgeëist worden, maar favorieten Achilles en OBW gingen onderuit. Ook Dalfsen, dat in de tweede divisie A het kampioenschap hoopt te pakken, leed een cruciale nederlaag.

De dames van Achilles waren in de tweede klasse tot nu toe ongeslagen. Alleen tegen Schalkhaar (19-19) werd een puntje verloren. Bij winst op Wesepe zou het kampioenschap gegrepen worden. Dat leek in de eerste tien minuten van het duel in Olst een peulenschil te worden voor de Apeldoorners. Met een goede dekking en prima aanvallen liep Achilles uit naar 2-8. Maar Wesepe wist volledig terug te komen en het werd een ongemeen spannend duel dat in de slotfase door Wesepe beslist werd: 22-21. Achilles heeft het kampioenschap nog steeds in eigen hand, maar moet daarvoor wel de twee laatste wedstrijden van het seizoen winnend afsluiten.

WHC geeft OBW pak slaag

In de hoofdklasse B, waar Voorwaarts met 20-23 door Lettele verslagen werd, kon OBW bij WHC de titel veiligstellen. Maar de nummer twee van de ranglijst stak daar bruut een stokje voor. Via 14-11 bij rust kreeg OBW met 36-23 een flink pak slaag van WHC. Ondanks de nederlaag heeft OBW nog steeds de beste papieren voor de titel. Eén keer winst in de resterende twee wedstrijden is voldoende voor het kampioenschap.

Dalfsen verliest van US

Dalfsen (foto: Merith Ganzeboer) kon gisteren de macht in de tweede divisie A overnemen van US, maar verloor in een rechtstreeks duel met 26-28 van de Amsterdamse koploper. Hierdoor is de weg voor US richting de titel vrij en moet Dalfsen hopen op een groot wonder. Het verschil tussen beide ploegen, met nog twee wedstrijden te gaan, is nu drie punten. US heeft volgende week tegen DSVD 2 aan één punt genoeg om kampioen te worden. Voor Dalfsen resteert de tweede plek, die al wel veiliggesteld is.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina