Anouk van Rossum-Schiphorst bezig aan laatste wedstrijden bij Lettele: ‘Dit is het juiste moment om te stoppen’

Zaterdagavond ging Lettele, de ploeg van trainer Gert Wessels, op bezoek bij Voorwaarts. De enige derby in de hoofdklasse B. Verder reizen beide teams voornamelijk af naar Twente en spelen niet veel in de eigen regio. Een wedstrijd tussen de nummer zes en zeven van de ranglijst. Na twee nederlagen op rij wist Lettele weer te winnen. Een spannende en gelijkopgaande strijd eindigde in een 20-23 overwinning voor de bezoekers.

Beide ploegen maakten er in Twello een mooie pot handbal van. De hele wedstrijd ging het gelijk op. Hoewel Lettele het vaakst aan de goede kant van de score stond, liep de formatie van Gert Wessels niet verder weg dan een of twee doelpunten. Met de rust was het 13-14 in het voordeel van Lettele. Na rust bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Ook Voorwaarts kwam zo nu en dan op voorsprong en beide ploegen gaven elkaar weinig toe. Even had Lettele een moeilijke fase in de wedstrijd, maar daar was routinier Anouk van Rossum-Schiphorst. Ze scoorde drie fraaie doelpunten in vijf minuten. Lettele kwam weer op voorsprong en gaf deze niet meer weg. Zo trokken de bezoekers de overwinning over de streep: 20-23.

Trainer Gert Wessels was blij dat zijn ploeg weer twee punten meenam naar huis: “Een heel mooie overwinning, echt een teamprestatie. Verdedigend hebben we een erg sterke wedstrijd neergezet. Dat was de basis van deze goede wedstrijd. De laatste paar weken ging het een beetje stroef. We spelen natuurlijk niet direct meer ergens om; promoveren of degraderen is niet meer aan de orde. De afgelopen twee wedstrijden verloren we. Je zag wel de wil om te winnen, maar net die laatste spirit ontbrak. We hebben daar goed over gepraat en de afgelopen week scherp getraind. Het was echt weer een team vandaag.”

Strijden voor plek vijf

Door de overwinning op Voorwaarts staat Lettele stevig op plek zes. Aankomende vrijdag speelt de ploeg een inhaalwedstrijd tegen de nummer vijf RSC. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen is één punt. Bij een overwinning neemt Lettele plek vijf over, iets wat ze maar al te graag willen. Wessels: “Als we op plek vijf of zes eindigen, hebben we het echt hartstikke goed gedaan. We hebben een heel jong team in vergelijking met twee seizoen geleden, toen we uit de tweede divisie kwamen. We mogen met elkaar trots zijn op wat we dit seizoen hebben neergezet. Natuurlijk gaan we er alles aan doen om op de vijfde plek te eindigen.”

Van Rossum-Schiphorst vertrekt, Klein Koerkamp komt terug

Met nog drie wedstrijden te gaan kan de blik voorzichtig op volgend seizoen. Ook dan staat Wessels aan het roer van deze jonge maar zeer talentvolle ploeg. Al kan hij dan niet meer beschikken over routinier Anouk van Rossum-Schiphorst (foto: zittend vooraan), die voorlopig het handbal gedag zegt. Van Rossum-Schiphorst: “Het was geen makkelijke keuze. Ik heb elf jaar bij de selectie gezeten. De eerste jaren als speelster van dames 1. In die jaren kreeg ik niet altijd veel speeltijd. Er waren veel goede opbouwers en ik heb veel op de bank gezeten. Na een aantal jaren in het tweede team ben ik na de corona weer bij het eerste en met mijn 27 jaar ben ik inmiddels de oudste. Het gaat goed dit seizoen met het team, maar ook met mijzelf. Het is mooi om ervaring te brengen in dit jonge maar ontzettend leuke team. Ik krijg veel vertrouwen en speelminuten. De band met de trainer is erg goed. Toch is dit het juiste moment voor mij om te stoppen. Er zijn ook andere dingen belangrijk naast het handbal. Jarenlang heb ik mij met veel plezier fanatiek ingezet als speelster en vrijwilliger voor de vereniging. Maar met mijn beslissing om te stoppen heb ik meer tijd voor andere dingen die ik ook leuk vind. Zoals racefietsen, padellen met vriendinnen en af en toe een gezellige vrijmibo met collega’s. Wij trainen namelijk altijd op vrijdagavond en vaak hebben we op zaterdagavond een wedstrijd. Je moet er altijd rekening mee houden en dat heb ik ook gedaan.” Op de vraag of we haar ooit nog als speelster binnen de lijnen terugzien, antwoordt ze: “Zeg nooit nooit, maar voor nu is het goed zo.”

Waar Van Rossum-Schiphorst afzwaait, keert Bianca Klein Koerkamp volgend seizoen juist terug bij de selectie. Daarnaast komen er ook wat talenten vanuit de A over. Gert: “Het is natuurlijk jammer dat Anouk stopt. Anouk en Bianca zijn beide hele belangrijke speelsters voor Lettele. De jonge speelsters leren ontzettend veel van hun ervaringen. Het is mooi om een goede mix tussen jong en oud te hebben. Iedere speelster is belangrijk in ons team. Met een positief en goed gevoel kijken we uit naar het volgende seizoen.”

Voorwaarts – Lettele 20-23 (13-14). Doelpunten Voorwaarts: Nikki Teunissen 8, Romy ten Cate 4, Patricia Brincker 2, Esmée Poll 2, Chantal Deijk, Lieke Havekes, Bo Linthorst, Lisa Zwienenbarg. Doelpunten Lettele: Lenneke Groot Koerkamp 4, Anouk van Rossum-Schiphorst 4, Marjolein Westerbeek 4, Kim Oosterwijk 3, Jet te Riele 3, Narelle Aarnink 2, Amber Zandbelt 2, Eline te Boekhorst.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina