Gedreven HHZD haalt uit tegen Ha-STU: ‘We hadden hoger kunnen en moeten staan’

Na de 29-26 nederlaag tegen HCL van vorig weekend heeft HHZD zondag uitgehaald tegen Ha-STU. Waar het vorige week allemaal net niet lukte, ging het tegen de studenten uit Nijmegen wel goed. De ploeg van Freddy Wolterink scoorde maar liefst 41 keer en liet de hekkensluiter kansloos: 41-20.

Tot 2-2 was het nog even spannend, daarna was het eenrichtingsverkeer in de goed gevulde sporthal in Heino. Tegenstander Ha-STU trad, zoals wel vaker dit seizoen, niet compleet en dus niet op volle sterkte aan. Buiten dat speelde HHZD ook gewoon een goede wedstrijd, vond trainer Freddy Wolterink: “Het liep deze week gelukkig allemaal goed bij ons. We waren op snelheid, maakten de kansen af en lieten vooral goed samenspel zien.” HHZD kwam snel op voorsprong en die werd de hele wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Bij rust was het verschil al elf doelpunten: 20-9. Gemakkelijk liep de thuisploeg steeds verder uit. De overwinning kwam geen seconde meer in gevaar . Dat resulteerde na zestig minuten in een monsterscore van 41-20, een dik verdiende overwinning.

Freddy: “Vorige week verloren we helaas van HCL. Het liep niet lekker en we kwamen niet in ons eigen snelle spel. We waren er dan ook op gebrand om vandaag een goede wedstrijd neer te zetten. Iedereen was scherp en gedreven. Ik heb veel mooie acties gezien en alle speelsters zaten lekker in de wedstrijd. We hebben het echt als team gedaan.” Door de ruime overwinning staat HHZD steviger op de zesde plek. Het verschil met de nummer drie is maar twee punten.

Nummers een en twee verslagen

Ondanks de ruime overwinning concludeerde Wolterink dat zijn team misschien wel hoger op de ranglijst had moeten staan: “Als we naar onze wedstrijden kijken, dan hadden we zeker hoger kunnen en moeten staan. De wedstrijden die we hebben verloren, lag het echt aan onszelf. Maar het ligt in deze competitie gewoon heel erg dicht bij elkaar. Zo hebben we dit seizoen Kwiek 3 en ABS, de nummers een en twee, verslagen. We zijn zelf niet altijd constant en slim genoeg. De ene tegenstander ligt ons ook beter dan de andere. Vooralsnog kunnen we niet de vinger erop leggen waarom het in sommige wedstrijden net niet lukt. Maar aan de instelling van de meiden ligt het zeker niet. Die zetten zich iedere wedstrijd 100% in en gaan er vol voor. We spelen nog vier mooie wedstrijden waarvan drie tegenstanders op dit moment boven ons staan. We gaan ze met veel vertrouwen tegemoet en willen zo hoog mogelijk eindigen. Daar zullen we alles aan doen.”

Volgende week treedt HHZD op zaterdagavond aan tegen directe concurrent Wijhe’92 2, een ontmoeting tussen de nummers vijf en zes van de eerste klasse. Bij een overwinning gaat HHZD over Wijhe heen op de ranglijst.

Foto: HHZD-speelster Milonne van der Burg haalt uit in de wedstrijd tegen Holten eerder dit seizoen | Fotograaf Math Willems

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina