Alles valt goed voor ABS, Bathmenaren nieuwe koploper eerste klasse

ABS heeft de koppositie in de eerste klasse overgenomen van Kwiek 3. Zelf wonnen de Bathmenaren afgetekend van hekkensluiter Ha-STU en HHZD hielp de ploeg een handje door Kwiek 3 te verslaan.

In eigen huis had de Bathmense ploeg van trainster Anja Lubbers geen enkel probleem met Ha-STU. De Nijmegenaren staan puntloos onderaan en konden het ABS, dat met een geweldige reeks bezig is, niet moeilijk maken. Met 41-22 boekte ABS alweer de zesde zege op rij.

Halverwege het seizoen leek Kwiek 3 onbedreigd op het kampioenschap af te stevenen, maar de Raaltenaren blijken in het nieuwe jaar een stuk kwetsbaarder. Angeren was begin januari de eerste ploeg die Kwiek 3 wist te verslaan, ABS deed dat twee weken later ook. Deze zondag wist HHZD eveneens twee punten te pakken van Kwiek 3. Het verschil in Heino was minimaal, maar wel in het voordeel van HHZD: 21-20.

Door deze uitslagen is ABS op een gelijk aantal punten met Kwiek 3 gekomen. Het onderling resultaat is gelijk (beide ploegen wonnen een keer), maar het doelsaldo is in Bathmens voordeel. Volgende week staat voor ABS het belangrijke duel met Wijhe’92 2 op het programma, de nummer vier van de ranglijst. Kwiek 3 heeft op papier een makkelijkere uitdaging: nummer elf Holten is in Raalte de tegenstander.

HHZD heeft door de zege op Kwiek 3 de vijfde plek steviger in handen en staat slechts een puntje achter op Wijhe. De Heinose ploeg speelt volgende week tegen HCL.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina