Rob Wiegman en Emin Nimani gaan opnieuw samen een club trainen

Na een jaar van elkaar gescheiden te zijn geweest, vormen trainers Rob Wiegman (30) en Emin Nimani (64) volgend seizoen weer een trainersduo. Het koppel gaat aan de slag bij hoofdklasser Duiven.

Vorig seizoen begonnen Wiegman en Nimani – die elkaar al jaren kenden vanuit hun Apeldoornse club Achilles – als trainersduo bij Voorwaarts, dat toen nog in de eerste divisie speelde. Na het besluit van de Twellose club om zich van dat niveau terug te trekken, besloot Wiegman te stoppen. Hij pakte zijn eigen handbalschoenen weer op en stapte opnieuw het veld op met Achilles. Nimani bleef wel in Twello en staat dit seizoen met Voorwaarts in de middenmoot van de hoofdklasse B.

Hoofdtrainer en assistent

Volgend seizoen gaan Wiegman en Nimani dus weer samen een club trainen. Ze hebben gekozen voor Duiven, competitiegenoot van Voorwaarts en de club van oud-Voorwaartsspeelster Lisa Oosterwijk. De ploeg staat op dit moment derde, zes punten achter koploper OBW.

Bij Duiven volgen Wiegman en Nimani trainer Arjan Schoock op. Hun taakverdeling is dezelfde als vorig seizoen bij Voorwaarts. “Ik ben op papier de hoofdtrainer, Emin de assistent-trainer”, licht Wiegman de constructie toe. “We bespreken alles samen, maar de uiteindelijke keuze is wel aan mij als hoofdtrainer. In de praktijk werkt dat heel goed tussen ons. Ik geef ook de trainingen, waarbij Emin me helpt en daarnaast ook de ruimte heeft om individuele tips en aanwijzingen te geven aan speelsters.”

Wie bij Voorwaarts Nimani opvolgt, is nog niet bekend.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina