Geen paniek bij Heeten na verloren topduel tegen Unitas

Heeten kon dit weekend een voorschot op het kampioenschap nemen, maar verloor het onderlinge duel met Unitas met 28-22. Daardoor delen beide ploegen nu de koppositie in de hoofdklasse A. Heeten is op onderling resultaat nog wel de lijstaanvoerder.

Het is pas de tweede nederlaag voor Heeten dat al het hele seizoen aan kop gaat in de hoofdklasse A. “Verliezen zijn de meiden niet echt gewend”, weet trainster Linda IJsseldijk. “Onlangs verloren we in een oefenwedstrijd van ABS en toen gingen tijdens de wedstrijd bij een aantal speelsters de koppies hangen. Dat was gisteren tegen Unitas gelukkig niet zo. Iedereen bleef ervoor gaan, maar Unitas was gewoon beter.”

Unitas overrompelde Heeten in het begin van de wedstrijd direct en nam een ruime 8-1-voorprong. “Zij waren veel gevarieerder. Onze dekking was net niet scherp genoeg. Unitas kon veel van afstand scoren, daar waren we vaak niet op tijd bij.” Aanvallend lukte het ook niet goed bij Heeten. “De vorige keer wonnen we ruim van Unitas, toen konden we veel uit de snelle tegenaanval scoren. Daar kregen we nu niet veel kansen toe, omdat Unitas zelf de ballen goed afmaakte. Ook hadden we wat pech met de afronding. Unitas heeft terecht gewonnen.”

Unitas staat nu op een gelijk aantal punten met Heeten, maar Heeten blijft door een beter onderling resultaat de koploper. “Als het zo blijft dan worden wij kampioen. Bovendien heeft Unitas met twee harswedstrijden, tegen SVBO en DOS, nog een paar lastige duels te gaan. Maar wij hoeven niet per se kampioen te worden. De meiden vinden deze klasse erg leuk. Als het zo is, dan is het zo.”

Unitas – Heeten 28-22 (13-11). Doelpunten Heeten: Emma Schoorlemmer 5, Lisa Maatman 4, Eva Rodijk 4, Kelly Wichers Schreur 4, Kayra Rodijk 2, Amèl Blom, Linet Slinkman, Maren Voorhorst.

Foto: Lisa Maatman – hier op archiefbeeld tegen Zwolle – schoot tegen Unitas vier keer raak | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina