Haarle zet stijgende lijn voort en wint ook van HHZD: ‘In de koppies zit het gewoon erg goed’

Zaterdagavond kwamen de dames van HHZD op bezoek in Haarle. De allereerste wedstrijd van het seizoen speelden beide ploegen ook tegen elkaar. Toen trok HHZD, in Heino, aan het langste eind en versloeg het Haarle met 29-24. Dit keer werden de kaarten opnieuw geschud en kwam Haarle beter voor de dag. Na zestig minuten spelen stond er een stand van 26-21 op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg.

Bij Haarle maakten Maxime Maatman en Vera ten Have hun rentree. Het tweetal is de afgelopen drie maanden samen op reis geweest. Na een aantal keer trainen waren beide speelsters er zaterdagavond klaar voor om weer minuten te gaan maken. En daar waren ze in Haarle maar al te blij mee. “We zijn gelukkig weer bijna compleet. Helaas kunnen we dit seizoen geen beroep meer doen op de geblesseerde speelsters Sharon Verschoor en Hilde Ruiter. We worden altijd erg goed bijgestaan door speelsters van dames 2 en de recreanten, zonder hen hadden we het nooit gered. Daarnaast is het heel fijn dat Maxime en Vera weer terug zijn”, vertelt teambegeleidster Daniëlle Veldkamp.

De juiste spirit

De thuisploeg begon gelijk heel goed en pakte de voorsprong. Die voorsprong gaven ze de gehele wedstrijd niet meer uit handen. “We hebben de afgelopen jaren vaak tegen HHZD gespeeld en zij hebben gewoon een heel goed team. Ze spelen een snel spelletje en hebben daar ook goede speelsters voor”, complimenteert Veldkamp de tegenstander. In het begin ging de wedstrijd gelijk op en Haarle had verdedigend moeite met de aanval van HHZD. Daniëlle: “We zaten er aan het begin niet genoeg bovenop. Maar we bleven de juiste spirit houden en de verdediging werd steeds beter.” De eerste helft ging gelijk op en gaven beide teams weinig toe. Dit resulteerde in een ruststand van 12-10.

Ook aan het begin van de tweede helft ging het gelijk op. Mede dankzij fantastisch keeperswerk van Ellen Nahuis (eerste helft) en Lisanne Besten (tweede helft) kwam HHZD moeilijk tot scoren. Halverwege de tweede helft nam Haarle iets afstand en liep het een aantal doelpunten uit. Maar de bezoekers gaven niet op en bleven de aansluiting houden. Aan het einde kon Haarle toch nog gemakkelijk uitlopen wat uiteindelijk resulteerde in een 26-21 overwinning.

Nieuwe trainster

Het is een goede week voor Haarle, dat eerder deze week bekendmaakte een nieuwe trainster te hebben gevonden voor volgend seizoen en dus weer twee punten mag bijschrijven. Leidster Veldkamp is trots op haar team: “We zijn heel tevreden met de overwinning. In de koppies zit het gewoon heel erg goed. Het gaat de laatste wedstrijden lekker en dat is mooi om te zien. Binnen de club hebben we het vertrek van de trainer goed opgepakt, tot nu toe pakt het heel goed uit. Dat had natuurlijk ook de andere kant op kunnen vallen. De motivatie bij de speelsters is enorm en dat zien we terug in de wedstrijden. De speelsters spelen met veel energie en het plezier spat ervan af. Daarnaast zijn we heel erg blij dat Suzan ten Have volgend seizoen trainsters wordt van dames 1. We kijken met veel enthousiasme uit naar haar komst.”

Haarle – HHZD 26-21 (12-10). Doelpunten Haarle: Mirron Abben 9, Iris Kemper 5, Maxime Maatman 3, Floortje Besten 2, Vera ten Have 2, Sandra Heerink 2, Demi Ruiter, Eline Kemper, Christy van Breen.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina