Reserves Wijhe’92 boeken belangrijke overwinning en behouden aansluiting met top 3

In de eerste klasse stond er een spannende speelronde op het programma voor de top 4. Koploper Kwiek 3 trad in eigen huis aan tegen Haarle (22-21 winst), ABS ging op bezoek bij HHZD (22-24 winst) en het tweede team van Wijhe’92 nam het in eigen huis op tegen Artemis’15. De eerste wedstrijd tussen laatstgenoemde ploegen eindigde in een 20-20 gelijkspel. Ook dit weekend was het weer een spannende wedstrijd met uiteindelijk een verdiende overwinning voor Wijhe: 30-25.

Met het gelijke spel van de vorige wedstrijd in het achterhoofd trad Wijhe 2 afgelopen zaterdag opnieuw aan tegen Artemis’15. De ploeg van trainersduo Johan Speek en Bianca Schotman was erop gebrand om dit keer twee punten te pakken tegen de bezoekers uit Doetinchem. “De eerste helft begonnen we niet heel scherp. De dekking zat niet goed dicht en Artemis kon veel via de cirkelloopster scoren. We gaven echt te veel ruimte weg. Daarnaast is Artemis een fysieke ploeg en de eerste helft hadden we daar aanvallend moeite mee”, aldus trainer Johan Speek. De wedstrijd leek redelijk gelijk op te gaan, maar voor rust sloeg Artemis een gaatje. Met een 13-16 achterstand ging Wijhe de kleedkamer in.

Rustsignaal op het juiste moment

“De rust kwam voor ons op het juiste moment”, gaat Speek verder. “We zaten in een mindere fase van de wedstrijd. In de rust hebben we de puntjes op de i gezet en de tweede helft kwamen we veel beter voor de dag. Snelheid is de kracht van ons team en daar hebben we goed gebruik van gemaakt.” Maar het bleef spannend en bij een stand van 23-23 richting het einde van de wedstrijd kon er nog van alles gebeuren. Artemis kwam via 23-24 weer op voorsprong, maar vanaf dat moment ging Wijhe eroverheen. Na 24-24 nam de ploeg afstand van de tegenstander en bij 30-25 klonk het eindsignaal.

Met deze overwinning pakt Wijhe twee heel belangrijke punten. Trainer Johan Speek is trots op zijn team: “Het was zeker geen gemakkelijke wedstrijd. Waar het de eerste helft allemaal net niet lukte, hebben we de tweede helft echt als team gespeeld. Elk doelpunt werd gevierd en onze keepster stond geweldig te keepen. Het team heeft ontzettend hard gewerkt vandaag.”

Op en naast het veld een koppel

Het tweede team van Wijhe wordt sinds vorig jaar gecoacht door Johan Speek en Bianca Schotman. De twee zijn zowel op handbalgebied als privé al lange tijd partners van elkaar. 25 jaar geleden zijn ze samen begonnen met het trainen bij SV Tyfoon (nu gefuseerd met Zwolle). Na een aantal jeugdteams en vijf seizoenen hoofdtrainer van Tyfoon maakte het koppel de overstap naar Dalfsen en vervolgens Wijhe, waar ze samen bezig zijn aan hun vierde seizoen. Waar ze eerst twee jaar de A1 onder hun hoede hadden, stapten ze vorig seizoen over naar dames 2. “Dit jaar hebben we een heel goede voorbereiding gehad samen. We zijn gaan doorselecteren, zo zijn er een aantal speelsters van de jeugd bij dames 2 gekomen. De kern is voor een groot deel gelijk gebleven, maar er staat een ander team dan voorgaande jaren. Het klikt gewoon heel erg goed samen. Daarnaast hebben we ook een heel goede keepster, die veel punten voor ons pakt.”

Op dit moment bezet Wijhe de vierde plaats. “Onze doelstelling was aan het begin van het seizoen top 5, maar die hebben we nu wel bijgesteld naar top 3. Dat is als we zo doorgaan zeker haalbaar in deze spannende eerste klasse. We hopen zo lang mogelijk bovenin mee te doen en gaan kijken wat het seizoen ons verder brengt”, sluit Johan positief af.

Volgende week staat voor Wijhe een uitwedstrijd tegen Huissen op het programma.

Wijhe’92 2 – Artemis’15 30-25 (13-16). Doelpunten Wijhe’92 2: Anouk Mulder 6, Rianne Bosch 5, Suus van der Zee 5, Rowie Zevenbergen 5, Evi Holleboom 2, Nienke Raucamp 2, Fleur Temmink 2, Silke Wienbelt 2, Maartje Temmink.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina