Haarle verrassend snel terug aan kop

Twee weken terug moesten ze na onverwacht puntverlies bij Achilles (25-25) afstand doen van de koppositie. Maar na afgelopen weekend staan de handbalsters van Haarle, vooral tot hun eigen verrassing, weer bovenaan in de eerste klasse. Die plek delen ze met DFS Arnhem 2. En laat dat nou net de tegenstander zijn van komende zaterdag.

Spannend! Wat verwachten jullie van die wedstrijd?
Haarle-aanvoerster Leonie Vloedgraven: “Dat wordt leuk zaterdag. Het gaat er echt om. We hebben echter geen idee hoe DFS speelt. Ze zijn nieuw in onze klasse. Ik verwacht dat ze hard en fysiek zijn. Daar staan de Arnhemse ploegen bekend om. Dat is heel anders dan ons eigen spel. Wij houden daar niet van en moeten het juist van onze snelheid hebben. We moeten ze niet onderschatten en we moeten ons ook niet laten verrassen. Daar zijn we bij Achilles ingetrapt. Tegen hen kwamen we nooit lekker in de wedstrijd. Die waren echt beter dan we hadden gedacht, ook al staan ze laag.”

Jullie staan weer aan kop na het verlies van LHC afgelopen weekend. Verrassend?
“Ja, absoluut. Dat hadden we echt niet zien aankomen. LHC speelde tegen Havana dat nog geen punt had, terwijl zij zelf alles nog gewonnen hadden. We gingen er dus vanuit dat LHC gewoon weer zou winnen. Toen we de ruststand doorgestuurd kregen, dachten we al: ‘Dat kan toch niet?’ Maar LHC verloor dus echt.”

Jullie wonnen zelf met 30-27 van Broekland. In het wedstrijdverslag schreef trainer Guido Torenbeek dat de scheidsrechter had aangegeven geen straffen te geven. Zei hij dat echt?
“Dat heb ik hem zelf niet horen zeggen, maar dat is wel wat Guido zei. Heel bijzonder. We merkten het ook in de wedstrijd. Er waren echt wel situaties waarin meer gegeven had moeten worden. Hij heeft in totaal een keer een 2 minutenstraf gegeven. Die was voor mij, haha! Je zou misschien denken dat dat dan een heel erge overtreding was, maar dat viel erg mee. De wedstrijd was ook zeker niet onsportief. Wel pittig. Het was een snelle pot en beide ploegen gingen er vol op. Maar het bleef altijd vriendschappelijk.”

Zaterdag 17 november 2018
19.30 uur   Haarle 1 – DFS Arnhem 2
19.40 uur   Achilles 1 – LHC 1

Foto: Het team van Haarle, met linksvoor aanvoerster Leonie Vloedgraven (nr. 8)

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina