10-11-2018: Haarle – Broekland (1e klasse)

Bron: Facebook Handbal Auto Service Haarle

Verslag Haarle

“Hallo, ik geef geen 2-minuten tijdstraffen en geen gele kaarten”. En dan moet de wedstrijd nog beginnen.

Ook dat is een manier om te fluiten. Maar een scheidsrechter die zijn eigen regels maakt, in ons nadeel, is natuurlijk erg lastig. Het progressief straffen, toch een handbalregel, werd hier niet gehanteerd. Zodoende heeft broekland geen tijdstraffen of gele kaarten gehad. Bijzonder in een wedstrijd met 10 penalty’s. Het was een vrijbrief voor broekland om te pakken wat ze pakken konden, als ze weer eens voorbij werden gelopen door ons.

Onze start was redelijk. We vergaten echter om de kansen af te ronden. Bij broekland weet je dat het om een paar doelpunten gaat op het einde, het was dus zaak om scherp te blijven. De bespreking vooraf was duidelijk. Broekland is in staat om 27 doelpunten tegen ons te maken, wij moesten er voor zorgen dat dat niet meer zou worden. Wij scoren normaal 30 doelpunten en dat moest het dus ook minimaal zijn vandaag.

Bij een stand van 1-4 was het duidelijk. Het zou een zware avond worden. Kansen genoeg maar elke misser was een doelpunt voor broekland. Broekland heeft sterke opbouwers en hoeken die inkomen, echter kregen wij steeds meer grip op hun aanvallen. Mery heeft moeite met hoge ballen, broekland bleef echter maar laag gooien en dat zorgde ervoor dat wij terugkwamen in de wedstrijd. Mery pakte elke bal die laag gegooid werd. Dat zorgde er mede voor dat wij gingen rusten met een 14-13 voorsprong.

De rust was vooral om even op adem te komen. Het strijdplan werkte en het was zaak dit door te zetten. Ondanks dat er onveilige situaties ontstonden door het uitblijven van straffen, waren wij fysiek goed genoeg in staat om broekland de baas te blijven. Het tempo was hoog, het was zaak dit vast te houden.

Mery ging in de 2de helft verder en gooide de breaks waar ze gewenst waren. De dekking liep een stukje harder dan de eerste helft en warempel, wij kregen een 2-minuten straf. Dat was de beslissing in de wedstrijd. Mijn meiden wilden niet van een scheidsrechter verliezen en zetten 2 stapjes extra. Maxime die uiterst slim is in ondertal situaties, zorgde er mede voor dat wij een doelpunt uitliepen in de ondertal situatie. Vanaf dat punt, ongeveer na 38 minuten spelen, kreeg het team de flow te pakken. Wat broekland ook deed, wij deden het beter. Zij scoorden, wij deden dat ook en meer. Zij verdedigden sterk, wij deden dat beter, zij liepen breaks, wij deden dat beter. Zo bleven wij steeds 1 soms 2 doelpunten voor staan op broekland.

De wedstrijd bleef hard en wederom gevaarlijk, maar de flow hield te overhand. Wij lieten ons niet gek maken door het spel of het fluiten, we moesten het er maar mee doen. Vooral de mentale weerbaarheid, als broekland scoorde, scoorde wij minimaal 1 keer daarna, was bepalend vandaag. Elke succes werd gevierd, aanvallend en verdedigend. Mery bleef de schoten stoppen en 2 minuten voor tijd vierden wij de overwinning. Met 3 doelpunten voorsprong was de winst binnen. Er werd nog wel gescoord maar de eindstand van 30-27 was dik verdiend. Precies zoals verwacht eindigde de wedstrijd in 30-27. In de laatste seconden had broekland nog de kans om op 2 doelpunten te komen toen iemand alleen op Mery afliep. U kent het antwoord al, Mery stopte die bal op haar bekende wijze.

Al met al een knappe overwinning tegen een sterk broekland, dat ook niet blij was met een scheidsrechter die geen straffen gaf, maar er wel voordeel van heeft gehad.