Geen afscheidstranen bij Schalkhaar en ABS

De tweedeklasseclubs ABS en Schalkhaar gaan volgend seizoen met dezelfde speelsters de competitie in. Bij beide ploegen stopt er niemand. Wel staat er in het komende handbaljaar bij ABS een nieuw gezicht vóór de groep.

Anja Lubbers, afgelopen seizoen nog werkzaam bij LHC 2, neemt in Bathmen de taken over van interim-coaches Loes Groot Lipman en Romy van Zijl. De Heetense wordt bijgestaan door leidster Trudy Stegink, die ook afgelopen seizoen de selectie begeleidde. Alle speelsters hebben aangegeven ook volgend jaar beschikbaar te zijn voor de selectie.

ABS vierde begin maart het kampioenschap in de tweede klasse A, maar zag door de coronacrisis de promotie aan de neus voorbijgaan. De vereniging heeft bij het NHV aangegeven alsnog te willen promoveren. Daarvoor kunnen clubs – net als voor vrijwillige degradatie – tot 19 april een verzoek indienen.

Luxeprobleem

Schalkhaar eindigde dit seizoen op de tweede plek in de tweede klasse C, achter de ongeslagen kampioen Voorwaarts 2. Het is precies de positie waar de ploeg hoopte te eindigen.

Ook bij Schalkhaar vertrekt geen enkele speelster. Trainer Willem Woudstra, die in mei vorig jaar bij Schalkhaar begon en ook volgend jaar de groep leidt, loopt zelfs tegen een luxeprobleem aan. “Vanuit dames 1 stopt niemand. Sterker nog, ik heb straks een grote selectie waarvan nog een aantal speelsters moet afvallen.”

Foto: de teams van Schalkhaar (links) en ABS van afgelopen seizoen

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina