Kwiek zeker van promotie; Lettele, ABS en Voorwaarts 2 nog niet

Het NHV heeft bekendgemaakt dat, in tegenstelling tot eerdere berichten, Kwiek wél met zekerheid promoveert naar de eredivisie. De Raalter kampioen van de eerste divisie leek naast promotie te grijpen toen de bond onlangs besloot het complete seizoen af te sluiten en geen promovendi of degradanten aan te wijzen.

Omdat de eredivisie volgend jaar uitbreidt van tien naar twaalf clubs is er echter wel zeker een plek voor Kwiek op het hoogste niveau. Ook Fortissimo, dat op de tweede plek achter Kwiek eindigde, speelt volgend jaar in de eredivisie. De eerste divisie was, als enige competitie, al helemaal uitgespeeld. Daarom kon dit besluit vlot genomen worden.

Lettele, ABS en Voorwaarts 2

Of ook Lettele (hoofdklasse B) en tweedeklassers ABS en Voorwaarts 2 promoveren, is niet zeker. Wel hebben deze drie kampioenen bij de bond aangegeven graag te promoveren. Of er plek is, hangt af van andere clubs die vrijwillig aangeven te willen degraderen. Een uitbreiding van een poule – bijvoorbeeld dertien in plaats van twaalf ploegen in de tweede divisie – lijkt niet te gaan gebeuren.

Lees ook: Geen promotie voor Kwiek, Lettele, ABS en Voorwaarts 2

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina