Derde winst op rij, HHZD kent uitstekende start van het seizoen

Na overwinningen op Haarle en ABS heeft HHZD afgelopen weekend zijn derde overwinning van het seizoen geboekt. Zondagmiddag werd CVO uit Vaassen met 28-22 verslagen.

HHZD, dat het al even moet doen zonder een aantal vaste krachten, is het seizoen uitstekend gestart. Noah Melenhorst en aanvoerster Myrza Roeke zijn vanwege blessures en ziekte nog niet in actie gekomen. Beiden hopen over een aantal weken hun rentree te kunnen maken. Dat geldt helaas niet voor Lynn Kamphof die door een blessure de rest van het seizoen vanaf de kant moet toekijken. Daarnaast geniet Fleur Schrijver van haar vakantie en was ook zij zondag niet van de partij. Het weerhoudt Heino niet van goede prestaties. Met versterking van Lisan Herbrink en Julenne van der Brug uit dames twee en het midweekse team is de ploeg van Freddy Wolterink medekoploper in de eerste klasse.

Zondag was in eigen huis CVO de tegenstander. De Vaassense ploeg deed vorig jaar lang mee om het kampioenschap, maar kent nu een lastige start van het seizoen. HHZD begon de wedstrijd fel en liep meteen uit naar een 8-3 voorsprong. Ondanks de goede start kwam CVO terug in de wedstrijd. “We kregen te maken met het ‘Heinoos kwartiertje’ en werden slordig”, vertelt Mayke Ros, speelster van HHZD. CVO kwam terug tot drie punten.

Na 30 minuten stond er een ruststand van 12-9 op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg. “In de rust hebben we de koppen weer bij elkaar gestoken. Dat heeft geholpen, want we kwamen goed en scherp de kleedkamer uit. Vervolgens kreeg de coach van CVO in de tweede helft een tweeminutenstraf en dat maakte iets in ons los”, aldus Ros. Van vier punten voorsprong liepen de Heinosen binnen tien minuten uit naar een verschil van tien. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en bij 28-22 klonk het eindsignaal.

De knop moest om

“Het vorige seizoen lukte het steeds niet op de momenten dat het moest. We waren het erover eens dat er een knop om moest. We weten welke kwaliteiten we in huis hebben en dat willen we graag dit seizoen laten zien. Bovenin meedraaien en het hoogst haalbare bereiken is onze doelstelling, daar gaan we voor. De sfeer in het team is supergoed en de eerste drie wedstrijden winnen geeft natuurlijk een extra boost”, sluit Mayke Ros af.

Zaterdag 28 oktober staat de volgende wedstrijd voor HHZD op het programma. Dan speelt de ploeg in en tegen Holten.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina