De allerlaatste thuiswedstrijd voor Anouk van Rijssen en de zussen Tessa en Jessica Hilbrands

De eerste wedstrijd van Kwiek van het tweeluik met Volendam om plek zeven in de eredivisie betekende de laatste thuiswedstrijd voor een handvol speelsters van de Raalter club. De wedstrijd eindigde onbeslist (39-39), waardoor over twee weken in Volendam de beslissing valt.

Aanvoerster Anouk van Rijssen speelde haar laatste (thuis)wedstrijd in het tenue van Kwiek 1, zij gaat volgend seizoen bij het tweede team spelen. De Drentse zussen Tessa en Jessica Hilbrands stappen over naar E&O, net als keepster Claudia ter Wal die gisteren niet aanwezig was omdat ze met het beachteam in Portugal verbleef. Ook keepster Maud te Wierike (terug naar SDOL) en het trainersduo Arjan Averink en Olga Assink (stopt) namen afscheid in Tijenraan. Met mooie woorden van voorzitter Michel Rabelink en teamgenoten Maron Schepers en Floor Liefers werden ze in het zonnetje gezet na afloop van de wedstrijd tegen Volendam.

Goede eerste helft

Kwiek speelde tegen Volendam een prima eerste helft. Floor Tutert opende met een afstandsschot de scoren, waarna het tot 6-6 gelijk op ging. Daarna was het woord aan Floor Liefers, die zes keer op rij wist te scoren, waaronder vijf strafworpen. Het gaatje van drie doelpunten bij 12-9 werd door fraaie treffers van onder anderen Tessa Hilbrands (helemaal vrij op rechts in een overtalsituatie), Anouk van Rijssen (een mooi loopschot) en Elisa Marsman (die goed gebruikmaakte van een sper van Astrid Uitslag) uitgebreid naar vier bij rust: 19-15.

In het begin van de tweede helft baarde de rechtshandige hoekspeelster Lisa Bosch opzien door een knappe passeeractie af te ronden met een schot met links, gevolgd door een snelle break-out. Maar na de 21-17 van haar hand ging het bergafwaarts met Kwiek. Vooral de dekking bleek het zwakke punt. De speelsters van Volendam konden vaak wel erg makkelijk door de verdediging heen dringen en vooral linkerhoekspeelster Nyah Metz wist vrijwel alle kansen die ze kreeg af te ronden.

Desondanks behield Kwiek lang een (minimale) voorsprong. Pas bij 29-29 kwam Volendam voor het eerst op gelijke hoogte. In het vervolg wist Kwiek telkens voor te komen, maar Volendam wist keer op keer weer de gelijkmaker te scoren. Eenmaal had Volendam een voorsprong (35-36), maar dat werd snel weer rechtgezet. De zevende benutte strafworp van Floor Liefers betekende de 39-38, maar weer wist Volendam de gelijkmaker (opnieuw door Metz) te maken. Zo eindigde de afscheidswedstrijd van Kwiek in een 39-39 gelijkspel.

Over twee weken is de return in Volendam en wordt duidelijk of Kwiek zevende of achtste eindigt in de eredivisie.

Best-of-two om plek zeven eredivisie
Kwiek – Volendam 39-39 (19-15). Doelpunten Kwiek:
Floor Liefers 8, Jessica Hilbrands 6, Anouk van Rijssen 6, Lisa Bosch 5, Elisa Marsman 4, Marit Winkels 4, Tessa Hilbrands 3, Maron Schepers, Floor Tutert, Astrid Uitslag.

Zaterdag 3 juni
19.00 uur: Volendam – Kwiek

Foto: Maron Schepers spreekt Jessica Hilbrands, Tessa Hilbrands en Anouk van Rijssen toe na hun laatste thuiswedstrijd | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina