Averink en Assink nemen met zevende plek afscheid van Kwiek: ‘Superjaar gehad’

Het trainersduo Arjan Averink en Olga Assink heeft met een uitstekende wedstrijd tegen Volendam afscheid genomen van Kwiek. De Raalter ploeg won de uitwedstrijd met 31-33 en pakte zo, na het gelijkspel van twee weken geleden, de zevende plek in de eredivisie.

“Het was een roerig seizoen”, vond Averink, die vanwege een nieuwe baan het coachen bij Kwiek achter zich moet laten. “We hebben te maken gehad met meiden die halverwege vertrokken en er waren veel blessures. We hadden daardoor een krappe selectie, maar desondanks hebben we een goed jaar gedraaid. We hebben de halve finale van de beker bereikt en de kampioenspoule behaald. In die kampioenspoule hadden we wel een grotere rol van betekenis willen en kunnen spelen.”

Samen met Averink namen ook collega-coach Olga Assink en teambegeleidster Silvia Tutert afscheid van Kwiek. Averink: “We hebben samen al even teruggeblikt. Het is een supergroep meiden waarmee we gewerkt hebben. We hebben zoveel gelachen samen en plezier gemaakt. Het is echt een supermooi jaar geweest.”

Doel: meer scoren

Na de 39-39 in de uitzwaaiwedstrijd twee weken geleden werd het dit keer dus 31-33 voor Kwiek. Ruim voldoende om de zevende plek in de eredivisie op te eisen. Averink: “Aan het begin van het jaar was één van de doelen om dit seizoen meer te scoren dan het jaar ervoor. Dat liep toen heel lastig. Nou, dat is dit seizoen zeker gelukt. We hebben veel meer doelpunten gemaakt, maar we kregen er soms ook te veel tegen. Dat was ook zo in het eerste duel twee weken geleden tegen Volendam. We scoorden heel veel, maar kregen de doelpunten ook veel te makkelijk tegen. Dat ging dit keer beter. We zijn nooit echt in de problemen geweest. Super om het zo af te sluiten.”

Tweede duel best-of-two om plek zeven en acht eredivisie
Volendam – Kwiek 31-33 (16-17). Doelpunten Kwiek: Nel Veldhuis 9, Marit Winkels 8, Floor Tutert 5, Floor Liefers 3, Anouk van Rijssen 3, Elisa Marsman 2, Jessica Hilbrands, Maron Schepers, Maud te Wierike.
Eerste duel: 39-39. Kwiek eindigt zevende.

Foto: Kwiek-voorzitter Michel Rabelink (links) bedankt trainers Arjan Averink en Olga Assink na de laatste thuiswedstrijd twee weken geleden | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina