Competities per direct hervat, ook publiek weer welkom

Door de nieuwe versoepelingen worden de competities op alle niveaus en voor alle leeftijdscategorieën vanaf woensdag 26 januari hervat. Tussen 5 uur ’s ochtends en 10 uur ’s avonds mag er getraind en gespeeld worden, nu dus ook weer tussen teams van verschillende verenigingen. Ook publiek is weer welkom. Uiteraard zitten daar nog wel de nodige haken en ogen aan.

Het NHV toont tevens begrip voor teams waarvoor komend weekeinde nog te vroeg komt. Maarten-Jan de Koning, manager competitiezaken bij het NHV: “We zijn blij dat we vanuit het kabinet groen licht hebben gekregen om de competitie te hervatten. Alle wedstrijden zullen per direct herstart worden. Wij begrijpen dat niet alle teams per direct willen herstarten vanwege de korte voorbereidingstijd. We zullen daarom deze week coulance bieden.”

Verenigingen krijgen de mogelijkheid om de wedstrijden die tot en met komende zondag gepland staan zonder gevolgen te annuleren. Vanaf maandag 31 januari is een te korte voorbereidingstijd geen geldige reden meer om een wedstrijd af te zeggen.

Publiek weer welkom

Ook toeschouwers mogen vanaf woensdag de sporthal weer in. Wel geldende daar aanvullende voorwaarden voor. Het NHV stuurt informatie hierover naar alle verenigingen.

Landelijk bekertoernooi vervalt

Het landelijke bekertoernooi wordt niet hervat. De Koning: “Wij willen ervoor zorgen dat onze handbalspelers niet overbelast raken door de hoeveelheid wedstrijden. Op dit moment worden er veel reguliere competitiewedstrijden doordeweeks ingehaald. Hierdoor zien wij geen ruimte om de bekerrondes van december en januari opnieuw in te plannen. Helaas bleef daarom alleen deze optie over.”

Lees hier de update van het NHV

Foto: beeld uit de wedstrijd Dalfsen-Zwolle, oktober 2021 | fotograaf Kristian Giesen

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina