Alles ligt stil? Niet helemaal: hier wordt nog gehandbald

Afgelast, afgelast, afgelast. De ene na de andere wedstrijd wordt uit het programma gehaald. De clubs uit deze regio staken vorige week de koppen bijeen en besloten vrijwel unaniem om in de periode van de avondlockdown geen wedstrijden te spelen. De reden: als er niet getraind kan worden, is het spelen van wedstrijden niet verantwoord. Toch zijn er enkele uitzonderingen.

Lettele (foto) heeft aanstaande zondag om 13.00 uur een wedstrijd op de planning staan tegen VVW. En als het aan de tweededivisionist ligt gaat die gewoon door. De club heeft afgelopen weekeinde niet gespeeld, maar wel getraind. Ook op vrijdagen van 16.00 tot 17.00 uur staan trainingen gepland voor het eerste team.

De jeugd van Schalkhaar zit eveneens niet stil. Zij trainen als het even kan buiten de reguliere tijden om. Zo stond een deel van de B1 en B2 woensdagochtend al om 6.00 uur in Schalkhaarse sporthal om nog voor schooltijd een balletje te gooien.

Veel teams gebruiken de vrije zondagen die door de tijdelijke competitiestop zijn ontstaan om te trainen. Zo hebben onder meer Nieuw Heeten, Haarle en Wesepe al een zondagse training achter de rug.

In de eredivisie gaat alles gewoon door zoals het vóór de lockdown ging. Vanwege de topsportstatus mogen die ploegen wel ’s avonds de sporthal in om te trainen of wedstrijden te spelen. Kwiek heeft deze week zelfs twee wedstrijden op het programma. Donderdag staat om 18.45 uur in sporthal Tijenraan het inhaalduel tegen DSVD te wachten. Twee dagen later speelt Kwiek wederom thuis, dan tegen Volendam.

Donderdag 9 december 2021
18.45 uur: Kwiek – DSVD

Zaterdag 11 december 2021
19.30 uur: Kwiek – Volendam

Zondag 12 december 2021
13.00 uur: VVW – Lettele

Scoor hier jouw eigen WK-shirt!
Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina