Clubman Lambert Bouwman helpt Zwolle opnieuw uit de brand

Opnieuw is het Lambert Bouwman die de speelsters van Zwolle uit de brand helpt. De ervaren clubman is volgend jaar wederom de hoofdtrainer van de hoofdklasser. Hij volgt André Biemans op die na één seizoen besloot zijn contract niet te verlengen.

Bouwman is een zeer vertrouwd gezicht in Zwolle. In het verleden bekleedde hij diverse trainersfuncties, de laatste jaren vervulde hij de rol van hoofd technische zaken en was hij in die hoedanigheid verantwoordelijk voor het opleiden van de jeugd en van trainers en coaches.

“Na een boeiend en intensief sollicitatieproces met een aantal zeer interessante kandidaten, zijn wij ontzettend blij dat wij de samenwerking aangaan met Lambert Bouwman als onze nieuwe hoofdtrainer”, laat de club weten over de nieuwe samenwerking. “Bouwman is een ontzettend enthousiaste en ervaren, stabiele trainer en coach. Hij heeft ook als hoofdtrainer ervaring met het verder bouwen aan talentontwikkeling. We zijn dan ook trots  om hem aan te kunnen stellen als onze nieuwe hoofdtrainer. We hebben er alle vertrouwen in dat Bouwman Zwolle verder gaat brengen voor nu en in de toekomst en kijken uit naar een succesvolle samenwerking.”

Tussenpaus

Bouwman trad in het verleden meerdere malen op als tussenpaus in Zwolle. Zo kwam de Zwolse selectie in het seizoen 2021-2022 al vroeg zonder trainer te zitten nadat Nico Einhaus na een paar wedstrijden opstapte vanwege ander werk. Twee seizoenen daarvoor had Bouwman ook al ingevallen voor Herman Dalbke die destijds halverwege het seizoen vertrok.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina