Handbalsters Zwolle per direct op zoek naar nieuwe trainer

De handbalsters van Zwolle moeten op zoek naar een nieuwe trainer. Drenthenaar Nico Einhaus is deze week abrupt gestopt bij de hoofdklasser.

In de Stentor laten Einhaus en Zwolle-voorzitter Germo Grootenhuis weten dat de reden van het voortijdige vertrek geen sportieve gronden heeft. Door een nieuwe baan, waar Einhaus deze zomer mee begon, werd het de trainer uit Beilen te veel. “Ik vind het heel vervelend voor de club. Je wilt toch afmaken waar je aan begint. Ik heb het nog een tijdje geprobeerd, maar uiteindelijk werd het te druk en te veel.”

Het gelijkspel van Zwolle tegen Hurry Up maakte Einhaus afgelopen zondag al niet meer mee. Lambert Bouwman coachte het team naar de 21-21. Het bestuurslid technische zaken en voormalig hoofdtrainer van de club viel ook al in toen vorig jaar januari Hermann Dalbke na een half jaar opstapte. Of Bouwman ook komende zondag – Zwolle speelt dan thuis tegen de Cirkeltijgers – op de bank zit, is nog niet duidelijk. Voorzitter Grootenhuis: “We bekijken het per week. Vanuit de technische commissie gaan we daar invulling aan geven. Hopelijk vinden we iemand bereid om dit tijdelijk op te pakken. Het is niet de bedoeling dat Lambert dit gaat invullen.”

Einhaus begon na de zomer van 2020 als trainer en coach bij Zwolle. Door de coronastop heeft hij niet veel wedstrijden met de ploeg kunnen spelen. Voor zijn aanstelling bij Zwolle trainde hij drie jaar de dames van HVE 2000 in Erica. In Salland stond hij onder andere bij Wesepe, SDOL en Haarle voor de groep.

Zwolle staat na zes duels in de hoofdklasse A met vijf punten op plek negen.

Foto: Zwolle (blauw) versloeg onder leiding van Nico Einhaus begin dit seizoen rivaal Dalfsen (rood) met 26-33 | fotograaf Kristian Giesen

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina