Broekland kansloos tegen koploper

Op papier was het een topper, maar de verwachte spanning op het veld was maar van korte duur. Broekland verloor dinsdagavond het inhaalduel tegen koploper HVBS met ruime cijfers. De ploeg van Tim Bloemen moest met 31-19 diep het hoofd buigen.

De wedstrijd tussen Broekland en HVBS stond aanvankelijk op 13 november gepland, maar toen moesten speelsters bij Broekland afhaken vanwege coronabesmettingen. Dinsdagavond was er wel een compleet team, al moest Bloemen daarvoor wel een beroep doen op een viertal invallers. Door een enorme blessuregolf is het lastig voor de trainer om elke week weer een team op de been te krijgen. Afgelopen zaterdag meldde cirkelspeelster Sharon Neulen zich met een knieblessure bij de ziekenboeg.

Tegen HVBS, ongeslagen aan kop in de hoofdklasse C, begon Broekland niet goed. Binnen enkele oogwenken keek de ploeg tegen een 4-0 achterstand aan. Door doelpunten van achtereenvolgens Lynet Beltman, Yara Tuïnk, Carlien Tibben en Rowy Tuïnk werd dat snel rechtgetrokken. Tot 12-10 ging het vervolgens gelijk op, maar het eindsprintje voor rust was voor HVBS: 16-12 ruststand.

In de tweede helft scoorde de thuisploeg drie keer snel achter elkaar en daarmee was het verzet van Broekland gebroken. HVBS liep uit naar een eenvoudige 31-19 overwinning en boekte zo de zevende zege op rij. Wel tekende Broekland voor één van de hoogtepunten van de avond. Yara Tuïnk wist via een listig balletje door de benen van een verdedigster haar zus Rowy te vinden, die het trucje mooi afmaakte.

Broekland staat nu zesde, met acht punten uit zeven duels. Zaterdag komt runner-up OBW op bezoek in de Nijhof-sporthal.