Goed nieuws voor Dalfsen: volgend jaar tóch naar de tweede divisie

Er werd veel van hun geduld gevraagd, maar het was niet voor niets. Deze week hebben de handbalsters van Dalfsen te horen gekregen dat ze alsnog promoveren naar de tweede divisie. Daarmee komt een grote wens van de ambitieuze club uit. “We hebben een jong team, in de breedte zijn we sterk en er is een sterk A-jeugdteam. Het ziet er allemaal goed uit.”

In de hoofdklasse A eindigde Dalfsen afgelopen seizoen op de tweede plek achter kampioen Stevo. Lang leek die plek onvoldoende voor promotie naar de tweede divisie. In het plaatsingstoernooi vorige week eindigde Dalfsen wederom tweede en daarmee leek de kans om een stapje omhoog te mogen doen zo goed als verkeken. Toch kwam het NHV deze week met goed nieuws.

Door terugtrekkingen van teams uit de eerste en tweede divisie – waaronder Voorwaarts – kwamen er maar liefst drie extra plekken vrij in de tweede divisie. Daardoor promoveert Dalfsen, als nummer twee van het plaatsingstoernooi, toch naar de tweede divisie. Ook VZV 3 en Tachos maken de stap omhoog.

De speelsters van Dalfsen werden via de app op de hoogte gesteld door hun club. “Toen ging het helemaal los”, vertelt de blije coach Ellen Klumper tegen de Stentor. “Ons doel is bereikt, we zijn er ook echt aan toe. Op deze manier houd je de groep gemotiveerd. We hebben een jong team, in de breedte sterk genoeg. Iedereen blijft ook gewoon. Volgend jaar is er een sterk A-jeugdteam. Het ziet er allemaal goed uit. Dit was wel even een reden om het allemaal goed te vieren, en dat is tot in het holst van de nacht gelukt.”

Foto: fotograaf Hans Khoe

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina