27-10-2018: Haarle – Havana (1e klasse)

Bron: Facebook Handbal Auto Service Haarle

Sterke overwinning tegen sterk Havana.

Vandaag stond Havana op het programma. Havana dat met 3 sterke opbouwers speelt en het vooral vanuit die opbouwrij moet hebben. Wij schatten Havana sterk in, ondanks dat zij al 3 keer verloren hadden deze competitie. Wij kennen echter ook onze eigen kwaliteiten en die zijn op dit moment voldoende om tegenstanders met verschillende speelstijlen, te verslaan.

We startten vandaag erg sterk en na 5 minuten was het duidelijk wat voor een wedstrijd het zou worden, we stonden toen met 7-2 voor. De wedstrijd was amper begonnen en Havana stond al met 5 doelpunten achter. Wij kozen er voor om hun rechteropbouwer vast te zetten en dat zorgde voor een onwennige start bij Havana, wij startten zoals we gewend waren en met frivool, snel handbal maakte dat een verschil van 5 doelpunten in 5 minuten. Mery stond goed te keepen en dat was vaak de start van een snelle tegen aanval. We hielden die marge het grootste gedeelte van de eerste helft vast.

6 minuten voor de rust hadden wij even een paar aanvallen pech, en Havana kwam tot 16-13 terug. Maar 2 doelpunten van Christy en 2 doelpunten van Seline in de omschakeling zorgde weer voor de gewenste 7 doelpunten marge, 20-13. Even gas geven en we creëren weer een voorsprong. De afronding vandaag was super. In de eerste helft werd er amper een bal gemist. De bevestiging kwam bij de wissel van de keeper van Havana. We gingen met een 21-14 stand rusten.

In de 2de helft was het doel om de wedstrijd snel te houden om op die manier het op conditie aan te laten komen. Wij bleven hun rechteropbouwer vast zetten en het effect was goed. Havana was zoekende en wist niet echt een antwoord te vinden op onze manier van spelen. Sharon was samen met Anouk weer ouderwets op dreef. Dit was een toevoeging op de afgelopen wedstrijden waarin zij zelf nog wat zoekend waren naar de vorm. Vandaag was die weer helemaal terug. Dat betekent in simpel Nederlands: kans is doelpunt. Sharon met haar eeuwige airtime en Anouk met haar linkshandige precisie.

Het was voor de toeschouwers een mooi schouwspel, zeker als je voor Haarle bent, Maar ook als coach was het genieten. Ik ben nu voor het 8ste jaar verbonden aan deze club en op dit moment wordt het spel gespeeld dat ik voor ogen heb. De groep is hecht, de inzet is top en de kwaliteiten zijn erg complementair. Zo doet iedereen er toe. Zo blijkt dat we geen basisteam hebben, nee we hebben een startteam. We hebben zelfs een selectie die mij aanspreekt op gemaakte afspraken, over het startteam. Vandaag gaf Marlijn aan dat ze aan het genieten was langs de kant, hoe het startteam de wedstrijd begon. We spelen een spel dat plezier geeft als het lukt. Vandaag lukte er erg veel.

Ondanks het mooie spel, kregen we vandaag 29 doelpunten tegen. Dit om aan te geven dat Havana zeker niet onderschat moet worden. Wij zetten er echter wel 37 doelpunten tegenover. Gemiddeld scoren we 30 doelpunten per wedstrijd. Als we dat de hele competitie volhouden, dan is het aan de tegenstander om te laten zien dat zij dat ook kunnen tegen ons. Vandaag lukte het Havana in ieder geval niet. Eindstand 37-29.