20-10-2018: BFC – Voorwaarts (1e divisie)

Afgelopen zaterdag was het een lange busreis naar de promovendus uit het zuiden: BFC uit Beek. Om tijd te verdrijven werden er in de bus ‘moordenaars’ ontmaskerd, iets met een appel en een spin in een taxi… Hersenkraker van de dag: een vrouw staat voor een hotel, met nog twee stappen zou ze volledig geruïneerd zijn. Hoe kan dit?

In Zuid-Limburg aangekomen moest er toch echt op de wedstrijd gefocust worden. We wisten niet hoe BFC zou spelen, aandacht voor ons eigen spel en hen vooral niet in de flow laten komen was dus erg belangrijk. Alineke opende de wedstrijd met een treffer vanuit een mooi uitgespeelde aanvalsconcept en al snel konden wij de score vergroten door de snelle omschakeling vanuit de dekking. Mede dankzij de break-outs, veel gelopen door Alineke, stond er na een kwartier spelen een stand van 7-13 op het bord. We ondervonden dat er bij BFC een sterke opbouwrij stond die overigens de cirkel goed wist te vinden. Al in de eerste helft liep Fit & Fun weg van BFC, 5 seconden voor tijd wist Jill de ruststand op 14-22 te zetten.

‘Niet meer uit handen geven’, dat was de boodschap in de kleedkamer. Cirkel dicht, snelle omschakeling vasthouden en blijven scoren. Met dat in ons achterhoofd begon Fit & Fun Voorwaarts de tweede helft. Waar Alineke de snelle tegenaanval bleef lopen en Silvia daarbij streepjes achter haar naam bleef turfen, scoorde ook BFC 5 maal op rij en was de stand na 6 minuten ineens 19-27. De dekking moest weer even wat scherper. Naast Alineke hadden ook Sharin en Ellen een aanzienlijke bijdrage in de break-outs die hierop volgden. Merlin werd op de cirkel gevonden en Keyara maakte van afstand een prachtig doelpunt. Met nog 10 minuten was de stand 26-38. Beide teams wisten in deze laatste fase nog 3x het net te vinden waarna bij 29-41 het eindsignaal klonk. Aan het eind van de wedstrijd werd Alineke terecht als ‘woman of the match’ benoemd met een bloemetje, een mooi gebaar vanuit BFC en bijbehorend support.

Aankomend weekend mogen wij Quintus 2 verwelkomen. Zij hebben net als wij 14 punten uit 7 wedstrijden, maar met een beter doelsaldo staan zij boven ons. Hier kunnen wij zaterdag verandering in gaan brengen als we weten te winnen, en daarbij hebben wij alle steun hard nodig! Vorig jaar was het een hele snelle wedstrijd met wel 76 (!) doelpunten, dus een mooie pot gaat het gegarandeerd worden. Komt dat zaterdag 27 oktober allemaal zien om 20.00u in de Jachtlust!