03-11-2018: Achilles – Haarle (1e klasse)

Bron: Facebook Handbal Auto Service Haarle

Punt verdiend in hard duel tegen Achilles.

Vooraf leek een overwinning te doen te zijn. Er zijn echter altijd omstandigheden waar je geen invloed op hebt. Die waren vandaag erg bepalend. De gehele wedstrijd hadden wij het gevoel meer dan 7 tegenspelers te hebben. Als ons eigen spel dan wel gespeeld werd, was het net iets te gehaast of de afronding was net niet goed genoeg. Zodoende was de ruststand 15-10 voor Achilles.

De kansen waren er wel, de afronding was echter minder dan de laatste weken, dat moest beter de 2de helft en de dekking had iets meer pit nodig. Zo geschiedde. De start van de 2de helft was ijzersterk. Zo kwamen wij terug tot 18-18 en hadden we weer een wedstrijd. Ook hier waren dwalende beslissingen van de scheidsrechter, in dit geval, in ons voordeel. Schoten op doel van de tegenstander die niet als doelpunt erkend werden bijvoorbeeld. Achilles vocht terug en wij kwamen weer op een achterstand.

Eigenlijk tot 1 minuut voor tijd stonden wij achter. In de laatste minuut gaven wij mandekking, met succes, wij kwamen terug tot 25-25. De wedstrijdtafel floot af, wel met nog 25 seconden op de klok. Bijzonder omdat zij in ondertal stonden en wij aan de winnende hand waren. Vervelend dat er mensen zijn die achter de tafel zitten en op deze manier het spel proberen te manipuleren, het lijkt wel topsport. De scheidsrechter bevestigde dat er nog tijd was, die tijd hebben wij helaas niet kunnen gebruiken om het winnende doelpunt te maken.

Al met al een gewonnen punt. Enorm veel respect voor de meiden die de gehele wedstrijd veerkracht hebben getoond. Dat was de basis voor een punt vandaag. De mooiste aanval was een break waar Iris en Seline als een speer van coast to coast gingen. Zonder een stuit werd deze kans gepromoveerd door een doelpunt. Ondank de omstandigheden was het af en toe nog wel genieten.

Deze maand wordt de maand van de waarheid. Aan het einde van de maand november weten wij waar we staan en of we een echte titelkandidaat zijn of niet. Volg ons om het te weten.