03-11-2018: Lettele – Bentelo 2 (hoofdklasse)

Alle verloven zijn ingetrokken!

“Als we de stand moeten geloven wordt de wedstrijd van vanavond een spannende wedstrijd tegen Bentelo.” Dat was een zinnetje uit het voorwoord van Milou in het programmablaadje. Beide ploegen met 3 gewonnen wedstrijden en Lettele met een beter doelsaldo.

Ook dat we ons aan het focussen zijn op het verdedigen werd door Milou aangehaald, inderdaad een serieuze aangelegenheid. Zeer kenmerkend tijdens de voorbespreking is dan ook de reactie “hoezo midden-uit” als ik de loopwegen van onze snelle midden-uit nog even aanhaal. Zo hoort het! Als we het verdedigen dan ook nog uitvoeren zoals we dat in de eerste helft deden, dan is ook verdedigen enorm leuk. Sterker nog; al onze aanvallen beginnen er mee.

Zoals gezegd, de verdediging stond er vanaf het begin. Compact als het moet, sterk in 1 op 1, beweging en dreigend als het kan, laat de tegenstander de oplossingen maar zoeken. Binnen 5 minuten hadden we een 4-1 voorsprong te pakken, de 5 en 6-1 zijn van Marjolein waarvan een 7 meter zo strak in de bovenhoek, hoe koeltjes! Binnen het eerste kwartier is de wedstrijd beslist. Daar waar Bentelo totaal 5 goals kan noteren, wervelt Lettele naar 13 doelpunten via snelle breaks van Yara en Milou en zeer goed opgezette aanvallen door Inge die steeds meer minuten kan maken. Hoe belangrijk dat is blijkt wel in deze fase. Een blij makend feit is dat Maaike weer de eerste speelminuten van dit seizoen maakte.

De dames blijven het tweede deel van de 1e helft sterk verdedigen, zodat de tegenstander nog maar 2x scoort. Ook de programma-blaadje-woorden “veel speelsters zijn in staat om meerdere doelpunten te scoren” klopt als een bus; Anouk O, Jolien en Cindy pikken samen 5 doelpunten mee. Yara en Bianca  blijven ook scoren; ruststand 23-7.

Bij een dergelijke stand worden in de rust altijd dezelfde clichés geuit; blijf de focus houden, wees niet te gretig, je moet zelf de wedstrijd maken, dat soort dingen. Lettele stelde zich als doel om zelf 40 doelpunten te maken en Bentelo er nog eens maximaal 7 toe te staan.

Het publiek mocht dan geen spannende wedstrijd voorgeschoteld krijgen, ze zagen wel prachtige doelpunten. We draven door naar 31-14 na 45 minuten, dus die 7 doelpunten heeft Bentelo al te pakken. Exact hetzelfde scenario als de vorige wedstrijd tegen TVO. We wijten dat maar aan het feit dat je niet 60 minuten lang de wedstrijd kunt maken. De tegenstander gaat bij zo’n achterstand heus wel een tandje bij zetten en zolang wij elk balbezit maar omzetten in een doelpunt is dat geen enkel probleem. Maaike is er weer, scoorde nummer 40 en mocht na afloop op de “hoge kruk” zitten.

We winnen een goede en gedisciplineerd gespeelde wedstrijd met 41-21. Het was plezierig! Wederom een groot dankjewel aan ons publiek en ik lees zojuist dan onze tegenstander van aanstaande dinsdag Fit & Fun / Voorwaarts geen hele goede wedstrijd heeft gespeeld tegen nummer laatst. Ik zeg niks, maar wij gaan vol vertrouwen op naar die bekerwedstrijd, 6 november om 20.30 in Bathmen. Dat we er tegenaan zullen gaan staat vast, alle verloven zijn ingetrokken. De directie heeft prestatieverlof nog in beraad.