Zelfs tien doelpunten van Paris Scholten helpen Kwiek niet langs VZV

Trainster Jildou Meijer van Kwiek had genoten van Paris Scholten, de rechteropbouwster in haar selectie. “Ze speelde fantastisch”, aldus de coach. Maar ondanks de tien doelpunten van de pas 18-jarige linkshandige moest Kwiek wel een nederlaag slikken. VZV won met 36-33.

Door het verlies is Kwiek de derde plek in de eredivisie kwijt. Onnodig, vond Meijer. “We hadden deze moeten pakken, we waren gelijkwaardig aan hen.” Het verschil werd al in de eerste helft gemaakt. “We komen snel een punt of vier, vijf achter. Onze dekking stond niet goed. Vooral de rechteropbouw en middenopbouw van VZV mochten prijsschieten. Onze keepers stonden op zich wel goed, maar alle ballen aan de blokkant gingen erin.”

‘Nu gaan we eroverheen’

Na rust zette Meijer haar dekking om. Door een 5-1 verdediging hoopte ze de wedstrijd te kunnen doen kantelen. Dat leek te lukken. Met een aantal onderscheppingen kwam Kwiek helemaal terug in de wedstrijd. “Bij 30-30 dacht ik: nu gaan we eroverheen. Maar dat gebeurde niet. Door technische fouten en verkeerde beslissingen kwam VZV op 33-30.”

Met nog iets minder dan drie minuten op de klop stond het 35-33. Kwiek zag mogelijkheden op opnieuw terug te komen, maar een tijdstraf gooide roet in het eten. “In mijn ogen was het een onterechte tweeminutenstraf. Hun linkeropbouw ging volle bak onze dekking in. Het was een aanvallende fout, maar de scheidsrechters vonden het een fout van ons. Volgens hen pakten wij haar bij de keel. Ze kreeg wel een loopfout tegen, maar wij moesten dus met een man minder verder. Ik had met een zevende speler willen gaan spelen, om op die manier iets te forceren en voor alles of niets te gaan, maar dat plan viel dus in duigen.”

Dubbele mandekking

Aan Paris Scholten lag de nederlaag in ieder geval niet. “De keepers hadden haar niet onder controle. Alles wat ze schoot was raak. Op een gegeven moment kreeg ze zelfs dubbele mandekking. De nummer 2 stond op haar en ook de nummer 3 was op haar gericht. Dat gaf ons meer ruimte voor de één-op-één waar bijvoorbeeld Elisa Marsman van kon profiteren.”

De rechterkant van Kwiek zag er deze wedstrijd sowieso goed uit. Want naast Scholten speelde ook invalster Milou Strijdveen op de rechterhoek een prima pot. “Lisa Bosch zijn we een paar weken kwijt vanwege een zweepslag. Dat is echt een aderlating, want zij heeft als rechtshandige zo’n mooie techniek op de rechterhoek. Maar met Milou hebben we een goede vervanger. Zij komt uit dames 2 over. Overigens spelen daar drie linkshandige rechterhoeken, dus voor de toekomst lijkt het wel goed. Het is fijn dat vandaag speelsters als Paris en Milou opstonden, want aan onze linkerkant lukte het even niet.”

Handbal, eredivisie dames
VZV – Kwiek 36-33 (17-14). Doelpunten Kwiek: Paris Scholten 10, Elisa Marsman 7, Floor Liefers 4, Milou Strijdveen 3, Lizz Olde Bolhaar 2, Astrid Uitslag 2, Kaylee Damman, Maron Schepers, Lotte Stam, Nel Veldhuis, Marit Winkels.

Foto: Paris Scholten (vooraan) was flink op schot tegen VZV | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina