Kwiek komt tegen SEW met de schrik vrij

De wedstrijd had niet veel langer moeten duren of Kwiek had een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven. Na een ruststand van 20-15 versloeg Kwiek SEW uiteindelijk met minimaal verschil: 32-31.

In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht. Kwiek was heer en meester in de eigen Tijenraan. De twintig doelpunten bij rust waren meer dan verdiend, al hadden het er nog wel een aantal meer kunnen zijn. Vijf of zes opgelegde kansen vanuit de eerste fase waren niet aan de Raaltenaren besteed. SEW kwam in de eerste helft al met een speler minder te staan. Eline Veltrop maakte een overtreding op Lizz Olde Bolhaar die vol in de break was. De scheidsrechters stuurden de SEW-speelster daarop met rood naar de tribune.

Al met al was er halverhege het duel weinig aan de hand voor Kwiek. De ploeg van trainster Jildou Meijer was beter dan SEW en had een verdiende voorsprong te pakken die in de tweede helft zelfs opliep naar zeven punten verschil. Maar die voordelige marge verdween daarna stukje bij beetje. Waar Kwiek de dekking in de eerste helft prima had staan, was dat na rust niet meer het geval. Vooral SEW-speelster Denise Mol profiteerde van de ruimte die ze op de rechteropbouw kreeg. Samen met haar teamgenoot op de cirkel wist ze de Raalter defensie keer op keer te kraken.

Bij 31-30 werd het echt spannend. Met nog een minuutje op de klok had SEW Kwiek tot op één punt genaderd. Gelukkig voor Kwiek bleef het daarbij. Paris Scholten zorgde voor lucht door haar zevende doelpunt van de avond te scoren. In de vijftien seconden die resteerden wist SEW nog wel een keer te scoren, maar daarna klonk voor Kwiek het verlossende eindsignaal.

Kwiek deelt na deze zege de vierde plek met Quintus, dat volgende week in Kwintsheul de volgende tegenstander is.

Kwiek – SEW 32-31 (20-15). Doelpunten Kwiek: Lotte Stam 8, Paris Scholten 7, Floor Liefers 6, Lizz Olde Bolhaar 3, Marit Winkels 3, Kaylee Damman 2, Elisa Marsman 2, Nel Veldhuis.

Foto: Lotte Stam, hier met Kwiek 2 in actie tegen VOC 2 eerder dit seizoen, werd met acht doelpunten topscoorder tegen SEW | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina