Kwiek laat puntje glippen tegen VELO

Kwiek leek in eigen huis twee punten te gaan pakken tegen concurrent VELO. In het laatste kwart van het duel dat lang gelijk op ging, pakte de Raalter ploeg een voorsprong van drie punten. Die bleek uiteindelijk echter niet voldoende voor de zege: 24-24.

Elisa Marsman opende in de eerste aanval van Kwiek direct de score. Na een mooie redding van keepster Esmee van Emmen schoot Marsman in de snelle tegenaanval raak. Na de gelijkmaker van VELO was het opnieuw Marsman (2-1) en ook de 4-2 kwam van haar hand. Bij 5-5 was de stand weer in evenwicht. VELO greep naar een time-out, maar het was juist Kwiek dat daarna beter ging spelen. Via Paris Scholten tweemaal Lotte Stam en een prima schot van Floor Tutert werd het 9-6. Daarna was het weer de beurt aan VELO dat terugsloop in de wedstrijd. Kwiek leek na een score van Lotte Stam met een kleine voorsprong de rust in te gaan, maar VELO wist vlak voor het rustsignaal nog eenmaal te scoren: 12-12.

Marit Winkels

In de tweede helft gaven beide teams elkaar een kwartier lang niets toe. Bij 18-18 stond Marit Winkels plots op. De linkeropbouwster werd alleen aanvallend ingezet en dat bleek een uitstekende keuze. Met drie scores op rij zette ze haar ploeg op een 21-18 voorsprong. Na de 21-19 van VELO zorgde opnieuw Winkels met haar kenmerkende passeeractie voor een gat van drie: 22-19.

Bij 23-20 (penalty van Floor Liefers) was het verschil nog steeds drie, maar daarna liep het aanvallend niet meer bij Kwiek. De speelsters liepen zich vast in de dekking en VELO wist wel doelpuntjes te sprokkelen. Zo was het bij 23-23 en nog anderhalve minuut op de klok weer gelijk. Floor Tutert schoot vanuit de tweede lijn de 24-23 tegen de touwen, maar VELO reageerde direct met een knap doelpunt vanaf de cirkel: 24-24.

Rommelige aanval

Met nog dertig tellen en balbezit greep Kwiek-coach Edwin Kippers opnieuw naar een time-out. Het lukte zijn speelsters echter niet de geplande aanval uit te spelen. Floor Tutert maakte een loopfout, waardoor VELO nog één kans kreeg om te scoren. Na een rommelige aanval belandde de bal wel in het Raalter doel, maar de zoemer had net daarvoor geklonken waardoor de score niet werd geteld.

Kwiek en VELO deelden voor de wedstrijd al de vijfde plek en daar is met dit gelijkspel geen verandering in gekomen. Volgende week gaat Kwiek op bezoek bij V&L dat op de elfde plek staat.

Kwiek – VELO 24-24 (12-12). Doelpunten Kwiek: Floor Liefers 5, Marit Winkels 5, Elisa Marsman 4, Lotte Stam 3, Lizz Olde Bolhaar 2, Paris Scholten 2, Floor Tutert 2, Astrid Uitslag.

Foto: Kwiek-speelster Astrid Uitslag in de tang bij twee VELO-verdedigsters | foto Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina