Woudstra wil Schalkhaar weer zelfvertrouwen geven

“Het moet weer een team worden, ze moeten er weer plezier in krijgen en bij een aantal moet het zelfvertrouwen terug.” Willem Woudstra, sinds april hoofdtrainer van de dames van Schalkhaar, weet waar hij naar toe wil met zijn nieuwe ploeg. “Resultaten zijn ondergeschikt aan het bereiken van een goed gevoel. Volgend jaar gaan we intern wel doelen stellen, maar dit jaar staat in het teken van leren en trainen.”

Aanbod

Het eerste seizoen van Schalkhaar in de afdelingsklasse, na jaren in de breedtesport te hebben geacteerd, verliep vorig jaar rommelig. Halverwege het seizoen werd afscheid genomen van trainer John Holleboom (die via de senioren van Voorwaarts nu jeugdtrainer bij Broekland is). Het werkte niet tussen de speelsters en de coach en dus scheidden kort na kerst de wegen van beide partijen. Woudstra: “Ik las dat in de media en aangezien ik zelf in Schalkhaar woon, wilde ik wel wat betekenen voor de club. Ik trainde op dat moment op de dinsdagen dames 2 van Lettele. Daar was ik om 18.30 uur klaar. Schalkhaar traint om 20.00 uur, dus dat viel goed te combineren.” Schalkhaar nam het aanbod van Woudstra gretig aan. Samen met Overwetering-speelster Roos van Breukelen, die de vrijdagtrainingen voor haar rekening nam, en oude bekende Hetty Hollander als coach tijdens de wedstrijden, was het gat dat Holleboom achterliet snel weer gevuld.

Maar daarmee was Schalkhaar slechts tijdelijk uit de brand geholpen. Voor het nieuwe seizoen was nog geen oplossing. “Eind maart, net na de laatste wedstrijd van Lettele, kreeg ik te horen dat mijn werktijden aangepast werden. Ik was op de dinsdagen later klaar, waardoor ik niet meer op tijd kon zijn voor de trainingen van Lettele,” aldus Woudstra, die zijn geld verdient als service-/baliecoördinator bij een bedrijf in kantoorartikelen. Van Lettele nam de trainer afscheid, hij was er bezig aan zijn eerste seizoen na vier jaren ABS, en met Schalkhaar ging hij het gesprek aan. “Ze zochten nog steeds een nieuwe hoofdtrainer. Ik gaf aan dat graag te willen doen.”

Afvallers

Woudstra begon begin april aan zijn nieuwe klus, in de eerste voorbereidingsperiode voor het nieuwe seizoen, en trok direct vier talentvolle speelsters bij zijn selectie. “Zij vielen al regelmatig in bij dames 1. Met hen erbij beschikte ik over een krappe selectie van vijftien speelsters, waar er nog vier van af moesten vallen.” Een volle bank ziet de coach niet zitten. “Wat heb je op tweedeklasseniveau nou aan vijf of zes wissels? Ik wil met elf speelsters starten. Van de vijftien hebben er al twee zelf een stap teruggedaan. Nu moeten er nog twee afvallen. Wie dat zijn, maak ik vanavond op de training bekend.”

Reizen

Schalkhaar speelt dit jaar wederom in de slechts zeven ploegen tellende 2e klasse C en treft met Voorwaarts 2 de enige tegenstander uit de buurt. “Voor de rest moeten we naar onder andere Zieuwent, Nijmegen en Arnhem. We willen kijken of we volgend jaar in de 2e klasse A kunnen komen, dat is veel mooier. Maar voor nu gaan we lekker handballen. Als het plezier er is, dan word je een team en dan komen de punten vanzelf.”

Schalkhaar opent de competitie volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen Huissen 2.

Foto: Willem Woudstra (rechts) ondertekent zijn contract bij Schalkhaar in het bijzijn van voorzitter Frans van Oldeniel, bron: www.svschalkhaar.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina