Wijhe’92 laat Westsite kansloos in inhaalduel en krijgt koploper VOC 2 in het vizier

Dinsdagavond speelde Wijhe’92 het inhaalduel tegen Westsite. Oorspronkelijk stond dit duel op 16 maart gepland, maar toen konden de Amsterdammers geen representatief team op de been krijgen. Met een complete selectie vormde de ploeg echter ook geen partij voor Wijhe.

Westsite staat op de laatste plek in de eerste divisie en staat door een straf zelfs op min twee punten. Wijhe doet het aanzienlijk beter. De ploeg staat, ook tot de eigen verrassing, op de tweede plek achter VOC 2 en heeft daarmee de beste papieren voor promotie naar de eredivisie. In de Wijhese sporthal De Lange Slag was dit verschil tussen beide ploegen dinsdagavond duidelijk zichtbaar.

Direct een gat geslagen

Wijhe had geen medelijden met de hekkensluiter en vloog, zoals de ploeg zo graag doet, uit de startblokken. Suus van der Zee opende de score, waarna het vijf keer Kim Boerdam was die de bal in het net wist te gooien. Er was direct een gat geslagen: 6-3. Ook Eline Wellenberg, Rosel Oostveen en Sanne Huis in ‘t Veld deden aanvallend een duit in het zakje waardoor bij 10-3 de wedstrijd in feite al gespeeld was. Bij rust was het verschil elf punten: 22-11.

In de tweede helft nam Wijhe geen gas terug. De eerste zeven doelpunten, waaronder een onvervalste hattrick van Aniek te Braak (foto), waren voor Wijhe, dat daarmee uitliep naar 29-12. Coach Maurice Feringa liet de jonge Nienke Raucamp, die nog de A-leeftijd heeft maar dit seizoen uitkomt voor Wijhe 2, debuteren en zij stelde niet teleur. De opbouwster tekende voor de 39-18. Uiteindelijk won Wijhe het midweekse inhaalduel met 42-20.

Koploper in zicht

Wijhe staat nu vier punten achter koploper VOC 2, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de Amsterdamse reserves. Zaterdag 13 april staan de beide ploegen in Amsterdam tegenover elkaar. Aankomende zaterdag speelt Wijhe eerst nog een thuiswedstrijd tegen Quintus 2. MHV’81, concurrent voor de tweede plaats, speelt dan tegen nummer vier Fortissimo.

Wijhe’92 – Westsite 42-20 (22-11). Doelpunten Wijhe’92: Kim Boerdam 12, Sanne Huis in ’t Veld 8, Aniek te Braak 7, Britt Koerhuis 4, Rosel Oostveen 3, Suus van der Zee 3, Jara Huis in ’t Veld 2, Eline Wellenberg 2, Nienke Raucamp.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina