Kwiek 2 laat Wijhe’92 flink zweten, maar pakt wederom geen punten tegen promotiekandidaat

De eerste ontmoeting tussen Wijhe’92 en Kwiek 2 dit seizoen eindigde in een eenvoudige 38-29-zege voor Wijhe. In de return lagen beide ploegen aanzienlijk dichter bij elkaar, maar de uitkomst was hetzelfde. Wederom stapte Wijhe als winnaar van het veld.

Aniek te Braak opende in sporthal Tijenraan de score voor Wijhe, maar Kwiek 2 maakte door een break-out al snel weer gelijk. Bij 4-8 – al het vijfde doelpunt van Te Braak – had Wijhe het eerste gaatje geslagen. Bij 11-14 en dubbel overtal kreeg de ploeg bovendien de uitgelezen kans om de voorsprong te vergroten, maar het tegenovergestelde gebeurde. Met een benutte strafworp bepaalde Kwiek de ruststand op 12-14.

In de tweede helft sloop Kwiek snel dichterbij en met een score vanuit de rechterhoek was de stand weer in evenwicht: 17-17. Vanaf dat moment kon het beide kanten op. Bij 19-18 en 20-19 had Kwiek een voorsprong en even later bij 24-23 ook, maar in de slotfase nam Wijhe die voorsprong weer over. Eline Migo (foto) zette de ploeg op 24-24, waarna Kim Boerdam en opnieuw Eline Migo voor een gaatje van twee tekenden. Kwiek scoorde vanuit het midden de aansluitingstreffer, maar opnieuw was het Kim Boerdam – met haar elfde van de wedstrijd – die voor een gaatje zorgde. De laatste treffer kwam van Kwiek, maar het was niet voldoende voor de winst: 26-27.

Wijhe is door deze zege en het verlies van concurrent MHV’81 naar de tweede plek gestegen. Volgende weel is Quintus 2 de volgende tegenstander. Kwiek 2 is een plekje gezakt, naar plek negen, maar kan tegen VZV 2 volgende week plek acht weer in handen krijgen.

Kwiek 2 – Wijhe’92 26-27 (12-14). Doelpunten Kwiek 2: Anouk van Rijssen 7, Lizz Olde Bolhaar 6, Meike Damhuis 4, Farah ten Bärge 4, Lobke Hagen 3, Milou Strijdveen 2. Doelpunten Wijhe’92: Kim Boerdam 11, Aniek te Braak 9, Jara Huis in ’t Veld 3, Eline Migo 2, Sanne Huis in ’t Veld, Suus van der Zee.

Foto: Wijhe’92-speelster Eline Migo in de eerste wedstrijd tegen Kwiek 2 | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina