Wesepe verslaat Schalkhaar nu wel in topderby: ‘Hele wedstrijd onder controle’

De derby en topper in de tweede klasse tussen Schalkhaar en Wesepe werd zaterdagavond een prooi voor de Wesepenaren. Waar de eerste wedstrijd Schalkhaar nog de betere ploeg was, had nu de selectie van trainer Janek Wyrwich de wedstrijd onder controle. “Ik ben trots op het hele team.”

Het ruim opgekomen publiek in de Schalkhaarse sporthal zag Wesepe de score openen in de wedstrijd tussen de nummer twee en drie van de ranglijst. Op de rechterhoek was het Marleen Spikker – zij zou met zeven doelpunten topscoorster worden – die de keepster van Schalkhaar met een stuitbal verraste. Manon Bouwmeester deed namens Schalkhaar direct wat terug: 1-1. Na de 1-2 van Noëlle de Bone en wederom de gelijkmaker van Schalkhaar door hoekspeelster Yahaira Jansen was het Wesepe dat een voorsprong pakte. De gasten liepen uit naar 5-10, maar dankzij een 5-0-run van Schalkhaar was de stand bij 10-10 weer in evenwicht. De slotminuten van de eerste helft waren voor Wesepe. Opbouwster Ellen Duchatteau bepaalde met een mooi afstandsschot de ruststand op 12-14.

In de tweede helft was het opnieuw Wesepe dat de score opende, ditmaal was het Silke Kok vanuit de linkerhoek die raakschoot. Alleen bij 18-19, na een score van Britt Viscaal, kwam Schalkhaar nog dichtbij, maar Wesepe hield de gehele tweede helft de touwtjes in handen. Via 20-23 werd het 20-26 en was de wedstrijd beslist. Noëlle de Bone tekende met haar vijfde doelpunt voor de laatste score van de avond: 25-29.

‘Iedereen bracht wat’

Wesepe-coach Janek Wyrwich had genoten van zijn ploeg: “Ik ben trots op alle speelsters. Iedereen bracht wat in de wedstrijd persoonlijk. Onze 100%-kansen moeten we nog beter afmaken, maar vooral onze dekking stond heel goed. Onze keepers Iris van der Weegh, zij speelde driekwart van de wedstrijd, en Irene Kleinherenbrink waren top. Eigenlijk hadden we de hele wedstrijd onder controle. In één woord: top.”

Erik-Jan Koning en Patrick Dania, coaches van Schalkhaar, baalden van de nederlaag, maar konden zich er wel bij neerleggen. Koning: “Uiteraard vinden we dit heel jammer. Nadat we vorige week met een mooie wedstrijd een gelijkspel tegen Achilles hadden gehaald, wilden en moesten we dat vandaag een vervolg geven om in de race te blijven. Dat is helaas niet gelukt. Het lukte ons op te weinig momenten om te brengen wat in ons zit. Tegen een sterke tegenstander als Wesepe is dat dan te weinig en verlies je.”

Koploper Achilles

Koploper Achilles, met een kleine delegatie vertegenwoordigd op de tribune tijdens de wedstrijd, vaart wel bij deze uitslag. De koploper heeft nu het kampioenschap volledig in eigen handen. De Apeldoorners kunnen zich volgende week zelfs een verlies tegen Wesepe permitteren om in de twee resterende wedstrijden de titel te pakken.

Schalkhaar – Wesepe 25-29 (12-14). Doelpunten Wesepe: Marleen Spikker 7, Jolien Koerhuis 6, Noëlle de Bone 5, Ellen Duchatteau 4, Silke Kok 3, Aniek Middeldorp 3, Moniek Jansen.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina