Wéér geen wedstrijd voor Heeten

Het is al bijna maart, maar de handbalsters van Heeten wachten nog steeds op hun eerste competitieduel van 2022. Lang leek het erop dat dat deze zondag eindelijk zou gebeuren, maar tegenstander Cirkeltijgers liet weten vanwege te veel coronabesmettingen toch niet te spelen. “Het is ons weer niet gegund.”

Na de coronastop zou Heeten de competitie op 5 februari hervatten met een thuisduel tegen Zwolle, maar de Zwolse ploeg zegde af. Een week later gebeurde hetzelfde: dit keer meldde HVE2000 zich af. In beide gevallen was een teveel aan coronabesmettingen de reden. Afgelopen weekend was er een speelvrij weekend, waardoor Heeten weer niet speelde. Deze zondag zou het dan eindelijk gebeuren, maar ook nu gooit corona roet in het Heetense eten.

Heeten heeft het wedstrijdritme enigszins op peil gehouden door enkele oefenduels te spelen. Zo werd er vriendschappelijk gehandbald tegen Lettele en Broekland.

Ondanks alle afzeggingen staat Heeten nog steeds (gedeeld) aan kop in de hoofdklasse A. De eerstvolgende wedstrijd staat nu gepland op zaterdag 5 maart, thuis tegen Hurry Up.

Heren Heeten spelen wel

De heren van Heeten (aangevuld met spelers van Schalkhaar) spelen dit weekend wel. Vanavond ontvangen ze in eigen sporthal opponent Reehorst 2. Heeten heeft uit zeven duels nog maar twee punten weten te pakken. Twee weken terug greep de ploeg tegen Cabezota net mis: 31-30 verlies. Tegen Reehorst 2, zesde met negen punten uit negen wedstrijden, hoopt Heeten de tweede zege van het seizoen te boeken.

Vroeg uit de veren

Wijhe moet zondag al vroeg uit de veren. De tweededivisionist speelt die dag al om 10.30 uur de wedstrijd tegen Foreholte 2. De bus vanuit Wijhe vertrekt om 7.30 uur. Uitslapen is er dus niet bij. Op de ranglijst ontlopen beide ploegen elkaar niet veel: Wijhe heeft elf punten, Foreholte zeven. Wel speelde Wijhe een wedstrijd minder. Bij winst is de vierde plaats in zicht.

Topper in de tweede klasse

In de tweede klasse staat de topper tussen Holten en Kwiek 3 op het programma. Holten is nog ongeslagen en heeft inmiddels twintig punten uit tien duels verzameld. Kwiek 3 heeft zes punten minder, maar speelde ook twee duels minder. De Raalter ploeg verloor dus slechts één keer, dat was tegen nummer 2 ESCA-Handbal (22-15). Bij winst neemt Holten een voorschot op de titel, bij verlies is de spanning in de top van de tweede klasse volledig terug.

De laatste wedstrijd dit weekend is het treffen tussen Wijhe’92 3 en Broekland 2, eveneens in de tweede klasse. Wijhe staat zesde, Broekland tiende. Beide ploegen speelden dit seizoen nog niet eerder tegen elkaar.

Wedstrijdprogramma zaterdag 26 en zondag 27 februari 2022

Tweede divisie A
Zo. 10.30 uur: Foreholte 2 – Wijhe’92

Eerste klasse Oost – heren
Za. 20.15 uur: Heeten-Schalkhaar – Reehorst 2

Tweede klasse Oost
Zo. 11.00 uur: Holten – Kwiek 3
Zo. 11.00 uur: Wijhe’92 3 – Broekland 2

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina