Broekland, Lettele, LHC, Voorwaarts 2 en Wijhe’92 3 gaan voor de punten

De eerste krokusjes zijn gespot en dus is het tijd voor de voorjaarsvakantie. Ook het handbal in de regio ligt daardoor nagenoeg stil. Toch staan er dit weekend nog vier wedstrijden op het programma.

Lettele krijgt na twee zware tegenstanders (Voorwaarts en ZVBB’21) zondag een op papier eenvoudigere opdracht te verwerken. Tegenstander Foreholte 2 staat maar een plekje boven Lettele met slechts een puntje meer. De uitwedstrijd ging desondanks met een flink verschil verloren (34-26). Lettele speelt dit keer thuis, waar sinds dit weekend weer een onbeperkt altijd toeschouwers aanwezig mag zijn. Wellicht geeft dat thuisvoordeel dit keer de doorslag.

Broekland (foto) kan in een rechtstreeks duel de vierde plek in de hoofdklasse C overnemen van DFS Arnhem. Beide ploegen troffen elkaar nog niet eerder dit seizoen, dus Broekland moet vooral van eigen kracht uitgaan. Met de aansluiting van speelsters uit het tweede – een van de drie Broeklandse teams werd onlangs opgeheven – heeft trainer Tim Bloemen in ieder geval genoeg te kiezen.

LHC lijkt een makkelijke middag tegemoet te gaan. Zondagmiddag ontvangt de ongeslagen koploper in eigen huis Voorwaarts 2. De gasten uit Twello hebben het moeilijk in de eerste klasse. In negen duels werd slechts één keer gewonnen, waardoor de ploeg op de voorlaatste plaats staan. Dat daar morgen verandering in komt, lijkt niet waarschijnlijk.

De laatste wedstrijd van dit weekend is de ontmoeting tussen Wijhe’92 3 en Klarenbeek. Beide ploegen staan in de middenmoot van de tweede klasse A. Klarenbeek staat vierde met elf punten uit negen wedstrijden. Wijhe heeft drie punten minder en staat op de zesde plaats. Ook deze twee ploegen speelden dit seizoen nog niet eerder tegen elkaar.

Programma zaterdag 19 en zondag 20 februari 2022

Eredivisie
Za. 19.00 uur: V&L – Kwiek AFGELAST

Tweede divisie A
Zo. 13.30 uur: Lettele – Foreholte 2

Hoofdklasse C
Za. 19.00 uur: DFS Arnhem – Broekland

Eerste klasse Oost – dames
Zo. 12.15 uur: LHC – Voorwaarts 2

Tweede klasse Oost A
Zo. 12.00 uur: Wijhe’92 3 – Klarenbeek

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina