Grote belangen in midweeks inhaalprogramma: kopposities en derbywinst staan op het spel

Aanstaande dinsdag, woensdag en donderdag worden er door de Sallandse ploegen vijf inhaalwedstrijden gespeeld, waaronder een aantal zeer boeiende ontmoetingen. Een korte vooruitblik.

In de tweede divisie kan nog vóór het weekend de complete top drie volledig op zijn kop zijn gezet. Runner-up Voorwaarts speelt woensdag tegen SVBO en gaat bij winst over koploper ZVBB’21 heen. Op donderdag komt ZVBB’21 zelf in actie en kan daarmee Voorwaarts na een dag alweer van de troon stoten. Dan moeten de Twentsen wel zien af te rekenen met de huidige nummer 3 VVW, dat bij winst ook een sprong omhoog kan maken.

In de eerste divisie neemt Kwiek 2 het op tegen Westsite. Bij winst komen de Raaltenaren op gelijke hoogte met koploper VOC 2. Maar Westsite is niet de minste tegenstander. De Amsterdamse ploeg heeft evenveel punten als Kwiek (18) en staat met een wedstrijd meer gespeeld op de vierde plek. Beide ploegen stonden dit seizoen nog niet eerder tegenover elkaar.

In de eerste klasse wordt de streekderby tussen HHZD en LHC afgewerkt. Het verschil op de ranglijst is groot: LHC staat met 22 punten bovenaan, HHZD vinden we terug op plek tien met zes punten. De Heinose ploeg wacht nog op de eerste punten van 2022.

Dat geldt ook voor SDOL, met het verschil dat de Luttenbergse ploeg dit kalenderjaar nog geen competitieduel speelde. Donderdag gaat de eersteklasser bij de Cirkeltijgers in Groningen op bezoek. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen was een spannende: SDOL trok op 6 november met 27-26 net aan het langste eind. Het was de laatste zege voor SDOL tot nu toe. De drie wedstrijden die volgden werden verloren.

Tot slot spelen ook Broekland 2 en Wijhe’92 3 deze week tegen elkaar. Dat gebeurt op dinsdag in de Broeklandse Nijhof Sporthal. De cijfers zijn in het voordeel van Wijhe: de ploeg staat zesde met tien punten, Broekland schraapte tot nu toe slechts twee punten bij elkaar.

Midweeks wedstrijdprogramma

Dinsdag 1 maart 2022
18.45 uur: Broekland 2 – Wijhe’92 3 (2e klasse A)
19.30 uur: HHZD – LHC (1e klasse)
20.45 uur: Kwiek 2 – Westsite (1e divisie)

Woensdag 2 maart 2022
20.30 uur: SVBO – Voorwaarts (2e divisie)

Donderdag 3 maart 2022
20.00 uur: Cirkeltijgers – SDOL (hoofdklasse A)

Foto: HHZD (oranje) en LHC staan dinsdagavond wederom tegenover elkaar

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina