‘We moesten knetterhard werken om een zeperd te voorkomen’

“Het was voor de neutrale kijker misschien een leuke wedstrijd, maar het was echt niet goed wat we lieten zien,” concludeerde Kwiek-trainer Lars Hoogeveen na afloop van de met 28-25 gewonnen wedstrijd tegen Volendam. “Op het einde trekken we de wedstrijd naar ons toe en sluiten we hem winnend af, maar verder was het gewoon niet goed. We waren niet scherp en maakten veel technische fouten. We gingen mee in het slordige spel van Volendam.”

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Kwiek. Het Raalter basiszevental – met cirkelspeelster Maron Schepers, Nel Veldhuis en Romé Steverink op de hoeken, Jessica Hilbrands, Daphne Luchies en Floor Tutert in de opbouwrij en keepster Esmee van Emmen – had het betere van het spel, al werden er wel grote kansen gemist. Zo werd geen van de eerste vier strafworpen verzilverd. Desondanks stond er na een minuut of twintig een keurige 12-6 tussenstand op de borden.

Daarna liet Hoogeveen enkele basisspeelsters even op adem komen. Prompt mocht Volendam vijf keer op rij scoren. Hoogeveen: “Van wisselen wordt het spel niet altijd beter, maar ik doe het wel bewust. Ik maak nu keuzes die ik in de competitie misschien niet zou maken. Maar we zijn aan het voorbereiden en doen het met elkaar. Iedereen kan goed spelen. We hebben kwalitatief een goede ploeg, maar die slordigheden moeten er uit. De ploeg weet soms zelf niet hoe goed ze zijn.”

Geen beloning

Dankzij een score van Floor Liefers uit de linkerhoek en een mooi uitgespeelde break-out die Daphne Luchies afrondde, stond Kwiek bij rust nog steeds aan de goede kant van de score: 14-12. In de tweede helft werd het verschil naar vier getild (19-15), maar wederom mocht Volendam terugkomen. Bij 22-23 keek Kwiek zelfs tegen een achterstand aan. Hoogeveen: “Het is zo jammer. Vorige week tegen VZV speelden we hartstikke goed. We verloren die wedstrijd weliswaar, maar VZV is een van de beste ploegen. We konden ons vanavond tegen Volendam echt gaan belonen. Maar we moesten knetterhard werken om een zeperd te voorkomen. Dat is zonde, dat hoeft gewoon niet.”

Anouk van Rijssen trok de stand weer gelijk en invaller Lynn Holtman maakte van haar eerste balcontact direct een doelpunt. Kwiek stond weer voor en zou de wedstrijd uiteindelijk volwassen over de streep trekken. Jessica Hilbrands maakte in de allerlaatste seconde met een afstandsschot de 28-25 en zette daarmee de eindstand op de borden. Hoogeveen: “Het was een lelijke wedstrijd, maar het is fijn dat we hem wel winnend wisten af te sluiten.”

Op nul

De zege betekent de eerste punten voor Kwiek in de alternatieve competitie. Na de strafpunten, voor het onreglementair opstellen van Tessa Hilbrands in de eerste wedstrijd, staat Kwiek nu op de zevende plek met nul punten uit vier duels. Het eveneens nog puntloze Volendam is hekkensluiter. Volgende week gaat Kwiek op bezoek bij VOC. De oefenwedstrijd voorafgaand aan de alternatieve competitie tegen de Amsterdamsen wist Kwiek in winst om te zetten.

Kwiek – Volendam: 28-25 (14-12)
Scores Kwiek: Daphne Luchies 5, Jessica Hilbrands 4, Floor Liefers 4, Anouk van Rijssen 3, Maron Schepers 3, Marit Winkels 3, Floor Tutert 2, Tessa Hilbrands 1, Lynn Holtman 1, Romé Steverink 1, Nel Veldhuis 1

Foto: Lynn Holtman verzilvert direct haar eerste doelpoging, fotograaf Kristian Giesen

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina