Kwiek toont veerkracht, maar staat nog steeds met lege handen

Zaterdagavond leek het voor Kwiek na rust opnieuw helemaal mis te gaan. Halverwege het duel met VZV was het verschil met vijf punten te overzien, maar amper tien minuten later stond er een gat van dertien punten op de borden. Het zal toch niet weer, schoot het door het hoofd van aanvoerster Anouk van Rijssen. Kwiek richtte zich op en wist de schade te beperken. Ondanks de goede eindspurt werd er wederom verloren (36-29), maar het goede gevoel overheerste.

“VZV is een snelle ploeg die met veel wissels en systemen speelt. Het is een leuke, prima ploeg om tegen te spelen,” complimenteerde Van Rijssen haar tegenstander. VZV, dat vorig jaar derde eindigde in de eredivisie, liep zaterdagavond na het beginsignaal gelijk een punt of vier, vijf weg bij Kwiek. Van Rijssen: “Daarna bleven we ze aardig bij. In de dekking zaten we er direct strak op. Zodra ze binnen de negen meter kwamen, pakten we ze aan. Dat deden we vorige week tegen Venlo absoluut niet, dus dat was een hele verbetering.”

Na de kansloze 23-35 nederlaag tegen Handbal Venlo stak de selectie van Kwiek deze week de koppen bijeen. Van Rijssen: “Het moest anders, daar waren we het allemaal over eens. Tegen Venlo hadden we een slechte voorbereiding gehad, met trainingen die uitvielen en speelsters die niet aanwezig waren. Dat zag je terug in de wedstijd. We hadden toen echt een offday. We hebben de beelden van die wedstrijd teruggekeken en daar hebben we veel van geleerd.”

Zoeken naar de juiste combinaties

Hoewel er dus niet gewonnen werd van VZV hield Van Rijssen wel een goed gevoel aan de wedstrijd over. “We hebben op zich goed gespeeld. Op keepster Joy Maatman na, zij heeft een hamstringblessure, waren we compleet.” Esmee van Emmen was ditmaal de tweede keepster naast vaste waarde Claudia ter Wal. Ook Maron Schepers en Daphne Luchies waren er weer bij. “Dat scheelt wel, dat we nu zo goed als compleet waren. Maron en Daphne verdedigen in het middenblok, het is fijn dat ze er weer waren. Al zijn we op veel posities nog echt aan het zoeken naar de juiste combinaties en de beste formatie.”

Trainer Lars Hoogeveen is zowel in de aanval als dekking op allerlei posities aan het experimenteren. Van Rijssen: “Het grootste probleem, al kun je probleem tussen aanhalingstekens zetten, ligt op de rechteropbouw. We hebben daar geen linkshander, wat toch wel een gemis is. Marit Winkels, Floor Tutert en Jessica Hilbrands zijn alle drie linkeropbouwers, maar draaien ook mee op de rechterkant. De speelster die het daar het beste doet, heeft eigenlijk pech, want ze willen alle drie het liefst op de linkeropbouw spelen.”

Na drie speelrondes wacht Kwiek nog op de eerste punten in de alternatieve competitie. Volgende week wordt er niet gehandbald. Een week later, op zaterdag 8 mei, komt Volendam op bezoek in sporthal Tijenraan.

VZV – Kwiek: 36-29
Doelpunten VZV: Lisanne Kolken 7, Dominique Koppe 5, Lotte Prak 5, Maud Kruijer 4, Djazzmin Trabelsi 4, Lisa Vlug 4, Lynn Klesser 2, Silvana Koppe 2, Jet Jimmink 1, Renee Kolken 1, Jane Kramer 1
Doelpunten Kwiek: Daphne Luchies 9, Anouk van Rijssen 4, Romé Steverink 3, Nel Veldhuis 3, Jessica Hilbrands 2, Maron Schepers 2, Floor Tutert 2, Marit Winkels 2, Lisa Bosch 1, Floor Liefers 1

Foto: Maron Schepers probeert Dominique Koppe van VZV af te stoppen, Daphne Luchies (links) en Marit Winkels kijken toe, fotograaf Patrick Hogervorst

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina