Ook tweede wedstrijd levert Kwiek geen punten op

Handbal Venlo was zaterdagavond een maatje te groot voor Kwiek in de tweede wedstrijd van de alternatieve competitie. Na een ruststand van 8-15 wonnen de Limburgsen het duel in sporthal Tijenraan met 23-35. Bij Kwiek ontbrak het vooral aan snelheid en overtuigingskracht.

Het duel begon voor Kwiek wel sterk. Met een dubbele redding liet Femke Erkens zien dat zij nog steeds meedoet voor het plekje onder de lat. Zij stond de gehele eerste helft in het doel, Claudia ter Wal wisselde haar na rust af. Joy Maatman werd uit voorzorg aan de kant gehouden vanwege een lichte blessure.

Na deze mooie actie van Erkens was het alsnog Handbal Venlo dat de score opende. Opbouwsters Marit Winkels en Floor Tutert tilden elk met een mooie passeeractie de score naar 2-1. Jessica Hilbrands tekende binnen vijf seconden na haar invalbeurt voor de 3-3. Venlo greep naar een time-out en dat bleek geen verkeerde keuze. Na de minuut onderbreking liepen de gasten snel uit naar 3-7. Een time-out van Kwiek volgde, maar die keerde het spelbeeld niet. Via 4-12 werd de ruststand van 8-15 bereikt.

Verrassen

Als Kwiek het tempo opvoerde tegen de Venlose opponent liet het mooie acties en doelpunten zien, maar die momenten waren zaterdagavond schaars. Handbal Venlo was in alle opzichten een stapje verder. Vooral de zussen Janiek en Lianne van Sleeuwen, samen goed voor vijftien doelpunten, wisten de Raalter defensie keer op keer te verrassen. Met name op de tweedelijnsschoten reageerde Kwiek te traag.

In de aanval ontbrak het Kwiek aan overtuiging. De tweedelijnsschoten kwam niet uit de verf en de hoeken en cirkelspeelsters werden slechts mondjesmaat gevonden. Desondanks waren er ook een handvol goede momenten te zien. Het mooiste doelpunt van Kwiek kwam van de hand van rechterhoekspeelster Romé Steverink. Jessica Hilbrands passte vanaf de linkerzijde de bal strak in de handen van Steverink, waarna de hoekspeelster de Venlose keepster knap verschalkte.

Vlieger

Het doelpunt van Steverink was de 16-21, na tien minuten in de tweede helft. Kwiek had het gat met Venlo op dat moment verkleind van zeven naar vijf punten. Dichterbij kwamen de Raaltenaren echter niet. De zussen Van Sleeuwen zetten een paar keer aan en bij 17-26 was de wedstrijd definitief gespeeld. Venlo mocht naar hartenlust door scoren en zette met een goed gelukte vlieger (de 20-33) de Raalter verdediging nog even te kijk. Bij 23-35 klonk het eindsignaal.

Door twee strafpunten en twee nederlagen staat Kwiek na twee duels op min twee punten in de alternatieve competitie. Volgende week spelen de Raaltenaren uit tegen VZV.

Kwiek – Handbal Venlo: 23-35 (8-15)
Doelpunten Kwiek: Floor Liefers 5, Jessica Hilbrands 4, Romé Steverink 3, Marit Winkels 3, Kim Peters 2, Anouk van Rijssen 2, Nel Veldhuis 2, Lisa Bosch 1, Floor Tutert 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina