Prima wedstrijd voor Kwiek, maar eindspurt is voor VOC

Kwiek moest zaterdagavond in tegenstander VOC nipt zijn meerdere erkennen. Vijftig minuten lang hielden de twee opponenten elkaar in evenwicht. De eindspurt was echter voor de Amsterdamse gastvrouwen: 40-35. Concurrent Volendam pakte wel twee punten (29-24 tegen V&L), waardoor  Kwiek na vijf duels de nieuwe hekkensluiter van de alternatieve competitie is.

Kwiek reisde met vertrouwen af naar Amsterdam. In de oefenwedstrijd voorafgaand aan deze competitie maakte de Raalter ploeg nog indruk met een 30-28 zege op de regerend landskampioen. Desondanks begon het basiszevental van trainer Lars Hoogeveen niet scherp aan de wedstrijd. Hoogeveen: “We begonnen in de dekking te offensief. Daardoor kregen we een aantal doelpunten om de oren. Nadat we geschakeld hadden, liep het beter.”

VOC pakte een kleine voorsprong en wist die tot 12-11 vast te houden. Daarna kwam Kwiek langszij, mede dankzij zeven doelpunten van de sterk spelende Floor Liefers op de linkerhoek. Via 12-12 en 17-18 gingen beide ploegen bij 18-19 rusten.

Killing

Na de pauze wist Kwiek aanvankelijk de minimale voorsprong vast te houden. Hoogeveen: “We stonden voor en hadden het onder controle. Maar de bestraffingen vielen alleen aan onze kant. We kregen tweemaal achter elkaar twee minuten. Ondertal tegen een ploeg als VOC is killing. Ze snijden er dan op tempo doorheen.”

Pas in de laatste vijf tot tien minuten trok VOC de wedstrijd definitief naar zich toe. Hoogeveen: “Ik deed een tactische noodgreep, maar die pakte verkeerd uit. We leden een paar keer balverlies en VOC maakte het af. We hebben gevochten als leeuwen, maar het is zonde dat we onszelf weer niet konden belonen. Toch heb ik absoluut een verbetering gezien ten opzichte van vorige week.”

Corona-impact

Hoogeveens selectie was zaterdagavond verre van fit. “Jessica Hilbrands was niet helemaal fit, die was op een gegeven moment echt op. Tessa Hilbrands en Anouk van Rijssen zijn deze week gevaccineerd en hadden daar nog last van. Marit Winkels herstelt nog van corona en kon net iets meer dan twintig minuten spelen.”

De hele coronacrisis heeft veel invloed op zijn ploeg, vertelt de trainer. “De meiden van VOC spelen bijna allemaal op de HandbalAcademie en kunnen ongestoord trainen. Zij hebben geen last van werkdruk en dergelijke. Bij ons is dat anders. Corona en alles eromheen heeft veel impact, meer dan ik verwacht had. Je merkt toch dat er op bepaalde gebieden een soort rem op de meiden zit. Wij hebben meiden die in de zorg werken en nu echt knetterhard aan het werk moeten. Zij hebben heel andere dingen aan hun hoofd. Corona heeft niet alleen impact op de fitheid, maar ook op de drive van de speelsters. Dan is het ook niet zo gek dat we nu nog niet zo ver zijn als in het begin van de reguliere competitie.”

VOC – Kwiek: 40-35 (18-19)
Doelpunten Kwiek: Floor Liefers 8, Daphne Luchies 7, Marit Winkels 5, Floor Tutert 4, Jessica Hilbrands 3, Maron Schepers 3, Romé Steverink 2, Lisa Bosch 1, Anouk van Rijssen 1, Nel Veldhuis 1

Foto: trainer Lars Hoogeveen (links) en teambegeleider Marcel Blankhorst met op de bank van links naar rechts: Daphne Luchies, Lisa Bosch, Nel Veldhuis en Romé Steverink | Fotograaf Kristian Giesen

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina