Wake-upcall voor Lettele

Lettele is zich uitgebreid aan het voorbereiden op de nieuwe competitie die over twee weken van start gaat. Na het eenvoudig veroverde kampioenschap van vorig jaar mag de ploeg van Ron Stege laten zien of het ook een niveau hoger mee kan komen. Na de eerste oefenresultaten is het duidelijk: er moet nog het een en ander verbeterd worden.

‘Een wake-upcall’ noemt Stege de uitslagen die zijn ploeg eind augustus liet noteren tegen Kwiek A1 en het Duitse Uelsen. “We zaten zelf totaal niet in de wedstrijden. We kregen zware nederlagen te verwerken van maar liefst 40-24 tegen de jonge ploeg uit Raalte en 41-24 tegen Uelsen. Er moet wel een tandje (of drie) bij als we in de tweede divisie potten willen breken.”

Pol-cup

Tijdens de Pol-cup afgelopen weekend in Bentelo herpakte Lettele zich enigszins. “Vooral op de zaterdag waren de dames getergd, ze waren scherp en vlogen er vol in,” zag Stege tot zijn genoegen. Wijhe, dat over twee weken de eerste tegenstander van Lettele is, werd met 21-15 verslagen. Eerstedivisionist ZAP werd daarna knap op een 14-14 gelijkspel gehouden.

Een dag later was het organiserende Bentelo, ook een competitiegenoot, met 16-18 nipt te sterk. Het sterke en slimme PSV kroonde zich in de laatste wedstrijd tot winnaar van het toernooi door Lettele met 16-26 te verslaan. Stege: “Toch hielden we best een goed gevoel over aan deze wedstrijd. PSV was gewoon beter in de breedte, maar wij lieten ook mooie dingen zien.”

Lettele oefent nog drie keer voordat over twee weken de competitie begint. Of de ploeg op tijd wakker is, zal blijken in de seizoensopening. Lettele opent de competitie met een mooie derby tegen Wijhe, zaterdag 26 september in de Bathmense Uutvlog.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina